Több okból is nagyon emlékezetes volt ez a hét amit Balatonalmádiban eltöltöttünk. Már korábban eldöntöttük Mártival, hogy a kislányunk Angi is velünk jön a táborba, de ezt csak úgy tudtuk kivitelezni, ha nem bent lakunk a táborban hanem egy külön lakást bérelünk erre az időre.

Találtunk is egy nagyon szép, rendezett lakást, az egyetlen hátrány az volt hogy eléggé messze volt a tábor helyétől. Mellette szólt érvként viszont az, hogy nagyon kedves vendéglátóink voltak, valamint a kertben lévő igencsak bőtermő barackfa ízletes gyümölcsei is a rendelkezésünkre álltak :). A távolsággal nem foglalkoztunk, mindössze egy kicsit hamarabb kellett elindulni a programokra (kb. 30-40 perc séta volt a táv).

Ebben a táborban vizsgáztam sandan fokozatra, ami csakúgy mint idáig szinte mindegyik vizsgám,  most is “kellemetlen” előzményekkel indult. A tábort megelőzően kb. 3 héttel a hétvégi gyakorlás közben egy “felugrós” technikánál megcsúsztam az elrugaszkodáskor és a váll-tarkó részre estem, melynek következményeként a bal karom egész egyszerűen képtelen voltam felemelni (nem működött a vállam, elszállt belőle minden erő). Innen is látszik nem kell ugrabugrálni a ju jitsu-ban, mert csak baj lesz belőle :).

A vizsgára gyakorlatilag annyit javult a helyzet, hogy a saját súlyát rövid ideig már elbírta a vállam, de a gi felsőmet például magam előtt nem tudtam megtartani kinyújtott kézzel. További érdekességként szolgált a dojo légköre, ami leginkább a trópusi dzsungeléhoz volt hasonlatos. A vizsgabizottság tagjairól épp úgy “szakad a víz” ültő helyükben, mintha maguk is a tatamin intenzíven dolgoztak volna :). A vizsgát sikerrel teljesítettem. Másnap Márti edzett és én vigyáztam Angira, jó nagyokat sétáltunk játszótereztünk és homokoztunk :), csütörtökön ugyanez volt a program, így mindketten tudtunk ugyanannyit edzeni a táborban.

A táborban, a szövetségünk vezetői és elismert külföldi mesterek segítségével minden résztvevő a ju jitsu többféle értelmezésébe kaphatott betekintést. Az egyes nemzetek képviselői más más területre helyezték a hangsúlyokat az oktatások alkalmával, így lehetőség nyílt gyakorolni több alkalmazási és felhasználási terület technikáit, elveit és fókuszpontjait. A formagyakorlatoktól a pusztakezes technikákon át egészen a fegyveres oktatásig igen széles palettát volt lehetőségük megismerni a gyakorlóknak.

A Tatami Centrum összefoglalója a táborról.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet