Szokás szerint vasárnap indultunk, (velünk jött Gera Andi is) remek nyári időben. Megálltunk Soltvadkerten fagyizni 🙂 és irány tovább a Balaton. Több olyan program lett betervezve a hétre, amit hagyományteremtő célzattal gondoltunk megrendezni attól függően, hogy azok mennyire nyerik el a tábor résztvevőinek szimpátiáját.

Megérkezésünk után a kulcsátvételt követően kicsomagoltunk, és irány a strand :).  Kicsit később megérkezett Kósa Tamás barátunk is, aki a negyedik helyet foglalta el a bungalónkban. Nekem még volt egy kis feladatom:  finn barátaink, a repülőtérről a táborba szállítása. Ez nem ment zökkenőmentesen, mert Andreas csomagjai nem érkeztek meg, hiába vártuk. A csomagok keresgélésével jól el is telt az idő, így csak késő este érkeztünk  meg Balatonfenyvesre. Ekkor már javában zajlott az első új programunk a fórum, ahol soke Kelemen István és shihan Kovács Attila meséltek a ju jitsu-ban eltöltött évtizedeik tapasztalatairól, sok történettel szemléltetve és kiegészítve azokat.

A hétfői napon rögtön fontos eseményre került sor. A délelőtti edzéseket követően, a Magyar Ju Jitsu Szövetség (MJJSZ) alapítója és Dankollégium Elnök, Kelemen István 8. dan, megkapta a soke címet. Ezt követően a soke előléptetett több klubvezetőt. A délután strandolással és pihenéssel telt (röplabda, ping pong, foci, stb.). Gera Andi lába egy kicsit belilult :), de aztán kent rá piros krémet :), az majd meggyógyítja, mondta. Este szalonna sütés, ami természetesen összekapcsolódott az éjszakába nyúló beszélgetésekkel.

Kedden reggelre a piros krém nem nagyon hatott Andi lábának, de azért újra bekente és hősiesen indult el a délelőtti tréningekre. Délután a dan vizsgák következtek, ahol  sensei Galisz Péter sikeres vizsgát tett nidan fokozatra, a shihan Kovács Attila vezette vizsgabizottság előtt. A délután többi része most is a pihenésről és a kikapcsolódásról szólt, illetve az esti kobudo edzésekről, amelyet shihan Günter Painter vezetett. Az egyik ilyen estén tett sikeres vizsgát kobudo-ból és bo jitsu-ból, 1 dan fokozatra Kari Lehtonen barátunk Finnországból, soke Vlado Schmidt és shihan Günter Painter előtt.

A szerdai napot kineveztük Magyar Nap-nak. Ennek megfelelően az összes délelőtti tréninget az MJJSZ fekete övesei vezették. Így oktatott a táborban a klubunkból, sensei Galisz Péter és sensei Földházi Márta is. A délután ismét a megmérettetésekről szólt, ezúttal a kyu vizsgák következtek, majd még sort kerítettünk egy rövid küzdő edzésre is, ahol a küzdelem alapjaival foglalkoztunk.

A csütörtök délelőtt a szokásos rend szerint telt. Délután, brazil jiu jitsu (bjj) edzésen vettünk részt, amit a Carlson Gracie Team oktatói vezettek. Érdekes kitekintés volt a ju jitsu egy másfajta megközelítését és módszertanát látni és gyakorolni. Este pedig következett a szintén újdonságnak számító főzőverseny. Itt fontos szerepet kaptam :), hiszen zsűri tagként kellett végigkóstolnom az elkészült finomságokat. Mindenki jól érezte magát ezen az estén is, szerintem jövőre is lesz ilyen programunk.

A pénteki nap délelőttje edzéssel telt most is, majd délután sorra került a bemutató verseny, ami szintén egy új kezdeményezés volt. A versenyben és azon kívül is érdekes bemutatókat láthattunk, a kezdőktől és a magas övfokozattal rendelkező vezetőktől egyaránt és persze a humor sem hiányozhatott a bemutatott koreográfiákból :). Este mindenki a bankettra és azt követő bulira készült, mi azonban hagyományosan csomagolással készültünk a hazaútra :).

Úgy gondolom több olyan kezdeményezés is sikeresnek bizonyult, ami első alkalommal lett megrendezve. Az pedig, hogy ez mennyiben volt képes erősíteni és elősegíteni a szövetségünk tagságának összetartozás érzését, a jövő évi létszámon biztosan látszódni fog. Mi, minden esetre nagyon jól éreztük magunkat, és biztosan itt leszünk jövőre is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet