Ju Jitsu Klub Hódmezővásárhely Fórum » Általános fórum

A harcművészet ízei avagy Gastro Jitsu :)

  1. Füvesi Sándor
    Fórumgazda

    Kedves Marika néni, nagy szerencséjük van az arra felé locsolkodóknak :)

    Sok locsolót kívánunk! :)

    Küldés óta eltelt idő: 3 years. #
  2. Marika neni
    Felhasználó

    Banános tallérok

    Mi ezzel várjuk a locsolókat. :-)

    Hozzávalók:
    •25 dkg babapiskóta tallér
    •4 db közepes banán
    •15 dkg csokoládé
    •5 dkg vaj

    Elkészítése:

    1.A vajat mikróban olvasszuk össze, majd adjuk hozzá a kockára tördelt csokoládét, és addig kevergessük,míg elolvad. Szép sima legyen a csokoládé, hogy szépen be tudjuk vonni majd vele a babapiskóta tallérokat.
    2.A banánt vágjuk kb. 0,5-1 cm-es karikákra.
    3.Két babapiskóta tallér közé egy banán szeletet teszünk, fogvájóval átszúrjuk a közepén.
    4.Felolvasztott csokoládéval egy kiskanál segítségével bevonjuk.
    5.Én rácson csepegtettem le, aztán tettem tálcára.
    Másnap a legfinomabb, amikor megpuhul a piskóta és összeérik a banánnal.

    Jó étvágyat! :-)

    Elkészítése nagyon egyszerű, gyorsan kész van, és még gyorsabban elfogy :-)

    Készítettem róla képet is, de ide nem tudtam csatolni, viszont az alábbi linkre kattintva megtekinthető:

    http://kepfeltoltes.hu/view/140420/h_sv_t_2014_015_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/140420/h_sv_t_2014_030_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Mindenkinek!

    Küldés óta eltelt idő: 3 years. #
  3. Füvesi Sándor
    Fórumgazda

    Kedves Marika néni, Mártinak már le is adtam a rendelést... :)

    ui.
    a képek csatolhatóságát hamarosan javítjuk...

    Küldés óta eltelt idő: 3 years. #
  4. Marika neni
    Felhasználó

    Töltött cipó

    Hozzávalók:

    A tésztához:
    • 60 dkg liszt
    • 100 ml víz
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 350 ml tej
    • 1 kávéskanál só

    A kenéshez:
    • 10 dkg vaj
    • 5 evőkanál olaj

    A töltelék:
    • 330 g tejföl
    • 1 kisebb fej lilahagyma
    • 5 dkg bacon/császár szalonna
    • 5 dkg házi kolbász
    • 10 dkg gépsonka

    Tetejére kenéshez:
    • 1 db tojás
    • 1 marék magkeverék

    Elkészítés:
    Langyos vízbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut. A vajat megolvasszuk, hozzáadjuk az olajat összekeverjük és félretesszük.
    A töltelék hozzávalóit mind apróra vágjuk és összekeverjük a tejföllel.
    A tésztát 3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első lapot, én 40*47 cm méretűre nyújtottam. Megkenjük a vaj-olaj keverék felével. Kinyújtjuk a második lapot is, próbáljuk ugyanakkorára, mint az elsőt és a vajas lapra fektetjük. Erre tesszük az összes tölteléket, szépen elkenjük rajta. Majd betakarjuk a 3. kinyújtott lappal, amit megkenünk a maradék vaj-olaj keverékkel. A tészta egyik felét behajtjuk a közepéig, majd a másik oldalát is behajtjuk a közepéig, ami után fentről is behajtjuk szintén a közepéig és alulról is behajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy hogy alulra kerüljön a hajtott rész. Egy éles késsel bevágjuk, lehet pizza vágó is, de ne vágjuk át. 1 órára meleg helyre tesszük kelni. Ha megkelt megkenjük a felvert tojással és megszórjuk magkeverékkel, vagy csak simán szezámmaggal, lenmaggal, napraforgóval. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Jó étvágyat! :-)

    Készítettem róla képet is, de ide nem tudtam csatolni, viszont az alábbi linkre kattintva megtekinthető:

    http://kepfeltoltes.hu/140302/toltott_cipo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Küldés óta eltelt idő: 3 years. #
  5. Dobos Lszl
    Felhasználó

    Sziasztok!
    A sötét oldal legyen veletek! (már aki megérdemli)

    Egy kis elmaradást kell pótolnom. Olyan régóta, hogy már ideológiát gyártottam hozzá. Így szól.

    Az igazán finom dolgokra várni kell, ki kell őket érdemelni.
    Most jött el az ideje, hogy megosszak egy titkos receptet veletek. Vagy eddig csak lusta voltam. Maradjunk az első verziónál.

    Felhívnám a figyelmet két dologra.
    Egyik:

    Ez a recept csak egy keret, egy irányvonal. Ahhoz, hogy igazán kiteljesedjen, igazán finom legyen, a készítőjének bele lehet, bele kell vinnie a saját ízlését, ötleteit, személyiségét.
    Hosszú, nehéz, de szép út áll az előtt, aki az előző két mondatban, még nem talál egy másik értelmet, azzal a tevékenységgel kapcsolatban amit honlapunk, klubunk vezetője képvisel.
    Akik értik - ők lesznek többen - Ők már azt is tudják, hogy milyen hosszú, nehéz, de szép út áll még előttük a harcos útján.

    Másik:
    Utolsó figyelmeztetés! Aki elkészíti és elfogyasztja az itt leírt finomságot, tesz néhány lépést egy másik oldal felé. Csak bátran,bátran.

    Szóval:
    A finomság neve: Majomkenyér (nem nevetni).
    Az alap hozzávalók:
    Fél kiló háztartási keksz, 25 dkg margarin, 2-4 evőkanál cukor, 2 dl tej, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál liszt mind-mind ízlés szerint.

    Ami még színesítheti:
    keksz helyett babapiskóta, mehet még bele darabolt dió, mazsola, zselés cukor darabok, rum aroma,

    Margarint egy edényben felolvasztani, bele mindent amit gondolsz és van otthon, (babapiskótát utoljára), jól összekeverni.
    Őzgerinc formát belülről folpack fóliával kibélelni, az alapanyagot beletölteni. Kihűlés után kifordítani. Hűtőbe tárolni, felszelve fogyasztani.

    Egyszerű, de nagyszerű. Mint ahogy a mester visszatér az alaptechnikákhoz.

    BUÉK!!! Jó étvágyat!

    Dobos László

    Küldés óta eltelt idő: 5 years. #
  6. Zsolt
    Felhasználó

    Jelszó: Jobb később, mint soha!

    Van egy tartozásom, mégpedig a túrós lepény recept! Miután minden informatikai tudásomat bevetettem és regisztráltam, így megosztom veletek a lepény receptjét, ami elég egyszerű:

    A tészta készítése: 0,5 kg lisztet kavarj össze, 2 evőkanál zsírral és adj hozzá kevés vízben feloldott, csapott evőkanál sót. Össszegyúrás, tepsi alján kiteríted, szélét beigazítod.

    Erre jön a 1 kg házi túró (nem baj ha van benne házi tejföl), amit összekeversz 2 egész tojással, 5 evőkanál liszttel és egy kis sóval (érzés szerint, egyesek cukrozzák,). Ezt szétteríted a tésztán, tetejére 2 dl házi tejföl, benne 1 tojássárgával. 180 fokon sütöd, míg barna nem lesz a teteje, kb fél óra. Már kész is!

    A mennyiségek a sütő tepsi méretétől függőek! Szabadon változtathatóak! Jó étvágyat!

    Legyetek jók!

    Üdvözlettel

    Zsolt

    Küldés óta eltelt idő: 6 years. #
  7. Simon Gyula
    Felhasználó

    Almás tészta recept:
    Töltelék:
    Az almákat kb.:1,5kg meghámozzuk majd lereszeljük. A reszelt almánkat egy fazékba tesszük és fedő alatt közepes lángon főzzük.Víz hozzáadása nélkül!!
    Amikor az összes levét elforrta és az alma megpuhult(kb 15-20 perc)levesszük a tűzről és ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítjük.Majd hagyjuk kihűlni.

    Tészta:
    60dkg lisztbe pici só és 10 dkg cukrot összekeverünk. Majd ezen keveréket 25dkg margarinnal összemorzsoljuk.Hozzáadunk ehhez 1 tojás sárgáját és az élesztős tejet.
    (1,5dl langyos tejbe pici cukor és 2dkg élesztővel felfuttatjuk.)
    Ha szükséges ezen felől annyi tejet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
    Az így kapott tésztát közel két egyenlő részre osztjuk.

    összeállítása:
    Az egyik adag tésztát kivajazott és lisztezett tepsibe kinyújtjuk. A tészta tetejére darált diót szórunk és erre egyenletesen rászedjük az almatölteléket. Ezt követően a másik tésztát is kinyújtjuk és a töltelék tetejére helyezzük.A tészta tetejét villával megszurkáljuk és egész tojással megkenjük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon pirosra sütjük. Ha kihűlt fel lehet szelni tetejét porcukorral díszíteni.

    Egyszerű és viszonylag gyorsan elkészíthető.

    Küldés óta eltelt idő: 6 years. #
  8. Füvesi Sándor
    Fórumgazda

    "kiszsofi" üzenete:

    Kértétek a joghurt-tál receptjét, hát íme:

    Hozzávalók:
    fél liter natúr joghurt (mindegy, hogy milyen!)
    12 ek kristálycukor
    1 cs étkezési zselatin (más zselatin nem jó!!!)
    1 cs tejszínhabpótló por
    fél liter tej
    gyümölcs: eper, vagy málna (jó a mirelit is!)

    Egy lábosban keverd össze a joghurtot, a cukrot, és a zselatin port! Tedd félre!
    A tejszínhabpótló port és a tejet keverd össze, magyarul csinálj belőle tejszínhabot.
    Készítsd elő a gyümölcsöt!
    Ha minden kéznél van, akkor jön az az egyetlen mozzanat, amin áll vagy bukik a siker.
    Gyútsd meg a gázt! FONTOS! A joghurtos lábost tedd fel ,és állandóan kevergetve kezdd el melegíteni. Közben aktívan kóstolgasd, (lehet, hogy több nemis jut neked belőle). Addig melegítsd, amíg úgy érzed, hogy a langyosnál egy kicsit melegebb! Ha túl meleg lesz, akkor a zselatin nem fogja össze. Ha ezzel kész vagy, akkor öntsd bele abba tálba, vagy formába amibe tálalni akarod. Borítsd hozzá a habot, keverd össze, és a végén a gyümölcsöt is zutyuld bele!
    Persze lehet a tetejét díszíteni gyümölccsel.
    Ezután fedd le, és tedd hűtőbe! Fél óra múlva meglesheted, ha men folyik, akkor szuper, ha folyik akkor diszkréten tegyél az asztalra kanalat is!
    Jó étvágyat hozzá!

    Küldés óta eltelt idő: 6 years. #
  9. Füvesi Sándor
    Fórumgazda

    Debrecenben járva az ottani ju jitsu-s vendéglátóink által kínáltak között volt az alábbi finomság, ami mindenkinek az elismerését elnyerte.

    Sajt torta:

    Tészta: 125 g margarint megolvasztok, 1 evőkanál porcukrot és 20 dkg kekszmorzsát keverek bele. Morzsalékos állagú alapanyagot kapok, amit egy kivajazott tortaforma aljába és oldalába (csak félmagasságig) nyomkodok.

    Töltelék: 25 dkg túró, 40 dkg tejszínes krémsajt (mascarpone), 15 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 evők. liszt, 3 tojás, 1 kis doboz tejföl. Elkeverjük a hozzávalókat, lehet bele tenni mazsolát, fahéjat, aszalt gyümölcsöt, reszelt citrom vagy narancshéjat ízlés szerint. A tölteléket a tésztára simítom és 40-45 percig sütni

    Ha elkészítettük beszámolok :)

    Küldés óta eltelt idő: 6 years. #
  10. Márti
    Felhasználó

    A hétvégén kipróbáltam a csíkos sütit! Isteni finom. Igaz, most én is a "felhőkarcoló" változatot csináltam meg, mert a nagy tepsimben a rakott zöldbab készült, de igazolhatom, hogy a gigantikus magasság semmit nem ront az ízhatáson. Köszi a receptet Évi! Ajánlom, mindenkinek, aki nem veti meg a jó sütiket!

    Küldés óta eltelt idő: 6 years. #
  11. Evi5
    Felhasználó

    Sziasztok!

    Bővíteni szeretném a receptgyűjteményt a következő sütivel, amivel a pótszilveszteren találkozhattatok.

    Csíkos sütemény
    Hozzávalók:
    az első tésztalaphoz: 1,5 dl (kis poharas) tejföl, 1 tojás, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 5 evőkanál finomliszt, 5 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál darált mák.
    a második laphoz: ugyanezek a hozzávalók, csak a mák helyett dió.
    a harmadik laphoz: ugyanezek a hozzávalók, csak dió helyett 5 evőkanál kakaópor.
    a krémhez: 1 liter tej, 8 evőkanál búzadara, 2 csomag vaníliáscukor, 25 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg porcukor.
    a tetejére: 10 dkg reszelt tejcsokoládé.

    Elkészítése:
    Az első laphoz valókat össze kell keverni, majd sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott nagy tepsiben közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) meg kell sütni, kb 25 perc alatt. Utána jöhet a következő két lap is.
    Közben a tejből, darából és a 2 csomag vaníliás cukorból sűrű tejbegrízt kell főzni, majd ezt le kell hűteni. A margarint és a kétféle cukrot habosra kell keverni, majd a kihűlt tejbegrízbe kell adni.
    Végül a három lapot betöltjük ezzel a krémmel úgy, hogy alulra kerül a mákos, középre a kakaós, tetejére a diós tészta. A süti tetejét is bekenjük vékonyan krémmel, majd erre jön díszítésként a reszelt tejcsoki.

    Bevallom, hogy a pótszilveszteren látott sütinél elkövettem egy olyan "hibát", hogy nem nagy tepsiben, hanem a mindenki által leggyakrabban használt kb 25x40 centis tepsiben készítettem, így magasra sikeredett. :)
    Remélem, ez az ízhatáson nem rontott. :)

    Küldés óta eltelt idő: 6 years. #
  12. Füvesi Sándor
    Fórumgazda

    Ma reggel megkóstoltuk, bizony mondom nagyon finom lett! A szerencsét meg várjuk :)

    Küldés óta eltelt idő: 6 years. #
  13. Márti
    Felhasználó

    Sziasztok!

    Azon szerencsések részére, akik hazavitték pénteken az ajándékba kapott kovászt, íme a süti elkészítésének módja :)

    Vatikán kenyér

    A kenyér szerencsét hoz az egész családnak, annak aki elkészíti, teljesíti a kívánságát. Életedben csak egyszer készítheted el.

    Hétfőn kell kezdeni, addig a konyhában kell tartani.

    Az ajándékba kapott kovásznak az a lényege, hogy ne tedd hűtőbe sem a kovászt, sem a készítendő tésztát. Öntsd a kovászt műanyag vagy üvegtálba és takard le konyharuhával.

    Csak fakanállal nyúlj hozzá!

    Hétfő: szórj rá 25 dkg cukrot. Ne keverd meg!

    Kedd: önts rá 2,5 dl tejet – felforralt, lehűtött legyen. Ne keverd meg!

    Szerda: szórj rá 25 dkg sima lisztet. Ne keverd meg!

    Csütörtök: most keverd meg! Fakanállal!

    Péntek: adj hozzá 25 dkg cukrot, 2,5 dl felforralt, lehűtött tejet, 25 dkg lisztet keverd össze fakanállal! Oszd négy felé, három részt ajándékozz tovább, ezeket műanyag tálba vagy dobozokba tedd!

    Szombat: a maradék tésztát keverd össze!
    adj hozzá: 25 dkg lisztet
    0,5 kávéskanál szódabikarbónát
    0,5 csomag sütőport
    3 egész tojást
    1 csomag vaníliás cukrot
    2,5 dl étolajat
    0,5 tábla étcsokit
    1 evőkanál durvára vágott diót
    1 csipet sót
    0,5 kávéskanál fahéjat
    2 kis marék mazsolát
    Keverd össze az egészet majd sütőpapírral bélelt tepsibe süsd meg. Próbát csak fogvájóval végezz!

    Vasárnap: Tálald a vasárnapi asztalra. Törd és ne szeleteld! Ahogy töröd a kenyeret, kívánj valamit! :)

    Sok szerencsét és jó étvágyat!
    Üdv.:
    Márti

    Küldés óta eltelt idő: 6 years. #
  14. Füvesi Sándor
    Fórumgazda

    Sziasztok!

    Aki úgy gondolja, próbát tesz a Márti által leírt finomságokkal és látni szeretné ízlett-e a társaságnak, az a galéria oldalon megnézheti az sütik elfogyasztása közben készült fotókat (2010. december 28. Strandfürdő). A megörökített arckifejezések mindent elmondanak... :)

    Üdv.:
    Sanyi

    Küldés óta eltelt idő: 6 years. #
  15. Márti
    Felhasználó

    A következő finomságot Torma Sanyi barátunk kedves felesége jóvoltából kóstolhattuk meg. Mondanom sem kell, hogy szintén nagy sikere volt. Eme partifalatkák neve: Baconös masnik. Elkészítése: 1 csomag vajas leveles tésztát kinyújtunk 1,5-2 milliméter vékonyra, feléig hosszában ráfektetjük a baconszeleteket, a másik felét ráhatjuk. Egy éles késsel felszeleteljük 2-3 cm vastag és tetszés szerinti hosszúságú darabokra, amelyeket kétszer megcsavarunk.
    Az így kapott masnikat bekentjük tojássárgájával sajtot reszelünk rá, vagy megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben megsütjük.

    Küldés óta eltelt idő: 6 years. #
  16. Márti
    Felhasználó

    Íme az első recept, ami igazából G. Anditól származik, de gondolom nem fog megharagudni, hogy én teszem közzé. Ez a recept pedig a nagy sikert aratott medencés, füves ;-) , alj nélküli túrós lepény:
    1 kg túrót, 1 pohár tejfölt, 6 evőkanál réteslisztet, 8 dkg olvasztott vajat, 5 tojás sárgáját és egy mokkáskanál sót habosra keverek (a recept nem írja, de én szoktam bele ízlés szerint cukrot is tenni). 6 tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a túros kulimászba forgatom, majd az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem. 1 pohár tejfölbe belekeverem a megmaradt 1 tojás sárgáját és a tetejére simítom, majd ízlés szerint megszórom kristálycukorral. Ezek után mehet az előmelegített sütőbe és egy isteni finom süti lesz belőle. :-)
    Jó étvágyat hozzá!

    Küldés óta eltelt idő: 6 years. #
  17. Füvesi Sándor
    Fórumgazda

    Valószínűleg ezen a topikon nem én leszek a legaktívabb hozzászóló :). Bár a felkerülő finomságok tesztelése után szívesen leírom a tapasztalataim :).

    Küldés óta eltelt idő: 6 years. #

Topik RSS hírcsatornája

Üzenet

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.