Simon Gyula beszámolója:

Számomra hihetetlen módon elsőre sikerült megtalálni az aTerem edzőtermet anélkül, hogy eltévedtem volna Budapesten. Egy órával a kezdés előtt odaérve néztem azokat a fura kinézetű embereket, akik a bejáratnál gyülekeztek. Első gondolatom az volt „Ezek megesznek reggelire?!”- de most már mindegy, „lesz, ami lesz” bemegyek én is.

Kis idő múlva kiderült, hogy ezek a fura emberkék nem is a mi edzésünkre jöttek, hanem egy Krav maga edzésre érkeztek. Ekkor igen megkönnyebbültem, hogy az éppen csak kezdetleges tudásomat nem két méter magas, 120 kilós embereken kell gyakorolni.

Átöltöztünk és irány a „kék tatamis” terem. Meglepetten tapasztaltam, hogy igen széles volt a paletta az övfokozatokban és a tréningen résztvevő dojokban is.

Shihan Kovács Attila vezetésével megkezdődött az első két óra, melyben egy érdekes bemelegítéssel kezdtünk. Lovaglóállásból egy képzeletbeli, nagy vasgolyót mozgattunk balra-jobbra, fel és le, majd ezt a gyakorlatot többször is megismételtük. Kellőképpen bemelegedtünk, mert mire vége lett ennek a gyakorlatnak ömlött rólunk a víz.

Ezt követően az ukemi waza teljes gyakorlatsorát vettük át kiegészítve védésekkel és a kivitelezés buktatóival, majd az atemi waza ütések sorozatát gyakoroltuk. Ezzel a feladatsorral az első két óra gyorsan el is telt.

Az ebédszünet utáni következő két óra számomra sokkal több meglepetést tartogatott. Ebben a két órában az atemi waza rúgásgyakorlatait és a ju jitsu waza technikáit vettük át. Érdekes volt látni és tapasztalni, hogy a más dojokban edző társaim a mesterüktől tanultan végrehajtott technikáik kissé eltérnek egymástól, de alapjaiban megegyezőek. A csípődobások alkalmával elég sok instrukcióval látott el bennünket Shihan Kovács Attila. Olyan alapvető hibákra irányította rá a figyelmet, ami a vizsgák buktatói lehetnek. Ezeken a dolgokon igyekeztünk teljes összpontosítással javítani. Végül jött a levezetés és a kento végrehajtása számolásra.

Gyorsan és tartalmasan telt el a szeminárium, igen kellemesen el is fáradtunk a tréning végére.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet