Ebben az évben ismét meghívást kaptunk Gyopárosfürdőre, hogy az ott fürdőző, pihenő és kikapcsolódó vendégek számára tartsunk bemutatót. Nagy örömmel tettünk eleget a felkérésnek, hiszen az elmúlt évek tapasztalataiból tudtuk, hogy egy kellemes nap vár reánk, amit a családdal, barátokkal és jó ismerőseinkkel tölthetünk együtt.

Délelőtt tíz órakor találkoztunk a dojo előtt, majd némi technikai egyeztetés, szervezkedés után két autóval és tíz főnyi legénységgel indultunk neki Gyopárosfürdő mai meghódításának 🙂 . Általában elmondható, hogy ennél komolyabb létszámmal szoktunk az inváziós feladatokra „behajózni” 🙂 ; és természetesen most sem vettük félvállról az előttünk tornyosuló próbatételt, ezért válogatott legénységünk összetétele volt a garancia a küldetésünk sikerére 🙂 . Ki vagy mi is lehetne oly botor, hogy azt képzeli megakadályozhat bennünket bármiben is, amikor velünk van Edina a Brutális, Julcsi a Rettentő (aki harci színekben pompázott), vagy Jani a Multifunkcionális… 🙂 .

Mindazonáltal egy másik „sereg” is útra kelt ezen a reggelen, az aikido-s barátaink személyében. Együttesen már az élőerő létszámát tekintve is elrettentő erővel bírtunk, ezért két partszakaszon terveztük a partraszállást (2. kapunál a tatami szállítás logisztikai egysége, a fő kapunál pedig a seregünk derékhada tört előre 🙂 ). A 2. kapu Omaha beach-nek bizonyult, itt némi nehézségbe ütköztünk, de az áttörésünket nem lehetett feltartóztatni… 🙂 . Rövid időn belül a fürdő kedves személyzetének segítségével átjutottunk a beléptetési procedúrán és elindultunk a táborhelyünk kialakítása felé.

Tizenegy óra előtt már mindannyian a szabványos műveleti öltözetben (fürdőruha 🙂 ) vetettük bele magunkat a medencék valamelyikébe, illetve előbb bemelegítésként egy kis strandröplabda következett. Az időjárás kellemesen meleg nyári nappal ajándékozott meg bennünket fátyolfelhős égbolttal. Sok vendég volt ma is a fürdőben, de nem volt tömeg, így minden élményelemet maradéktalanul ki lehetett használni (gyakorlatilag alig kellett várakozni a csúszdáknál). A csapatunk kedvence az örvény áramlása volt; amikor beindult a vízfolyam aki csak tehette, ott rodeózott a hullámok között 🙂 .

A csúszdázás egy idő után jól látható nyomokat hagyott néhány barátunk hátán 🙂 , ezért a további idő jelentős részét a regeneráció töltötte ki. Az összes számba vehető lehetőséget kihasználtuk; így megjártunk minden medencét és azoknak mindenféle masszírozós, bugyborékolós, relaxációs módozatát… 🙂 . A délután három órakor kezdődő bemutatóra mindannyian kipihenten érkeztünk.

Korábban már több alkalommal tartottunk közös bemutatót az aikido-s barátainkkal, így már összeszokott módon pörögtek egymás után az események és az emberek 🙂 . A bemutató előtti időszakban még csak a bátrabb érdeklődők állták körül a „színpadot”, de amint felvettük a gi-t, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, sok kíváncsiskodó és érdeklődő gyűlt körénk.

A mai napon a bemutató a ju jitsu és az aikido kapcsolatáról, a közöttük lévő hasonlóságokról és különbözőségekről szólt. Az aikido harmonikus mozgása találkozott a ju jitsu célratörő hatékonyságával. Bemutatónkban szemléltettük az alapelvek, alapmozgások működését, a technikák alkalmazásának módozatait és a felhasználás lehetőségeit. Emellett szóban is ismertettük a bemutató aktuális történéseit, valamint röviden érintettük a harcművészetek történelmét és változásának, átalakulásának folyamatát.

A fő küldetésünket teljesítve visszatértünk a regenerációs fázishoz, vagyis változó helyszíneken de a folyamatosságot szigorúan megtartva, szisztematikusan összehangolt módon lazítottunk 🙂 . Aztán ahogy telt-múlt az idő, törvényszerűen bekövetkezett a pillanat, amikor már mindannyian úgy éreztük, hogy a nagyon komolyan vett rekreációs időtöltésünk igencsak sok energiánkat emésztette fel és azt valamilyen módon sürgősen pótolnunk kell. Röviden szólva: megéheztünk 🙂 .

Felderítőket küldtünk a szélrózsa minden irányába, és a megszerzett információk birtokában meglepetésszerű operatív kommandós akcióval megszálltunk egy éppen záráshoz készülődő vendéglátóipari egységet. Nem hagytunk kétséget szándékaink komolysága felől, így aztán a vendéglátósok nagyon kedvesen eladtak nekünk mindent amijük csak volt 🙂 .

Levezetésként még jólesően belemerültünk a hullámok közé, és jó hangulatú beszélgetéssel múlattuk az időt. Amikor már eléggé felkészültnek éreztük magunkat, akkor tábort bontottunk és útnak indultunk haza felé.

Köszönjük az Orosházi Tourinform meghívását és a Gyopárosi Gyógy-,Park-és Élményfürdő vendéglátását! Igazán jól éreztük magunkat ezen a szép nyári napon, és a helyszíni közvetlen visszajelzéseket hallva a bemutatónk is elnyerte a látogatók tetszését.

eséstechnika vízben :)

eséstechnika vízben 🙂

ui.: Az egész napos gyopárosi programunk, remek felkészülési állomás volt az egy héttel későbbi nyári strandfürdős edzésünkre, hiszen ott az Univerzum Tanács (UT) előtt, már élesben kerülnek megtárgyalásra, azok a témakörök is amiket itt csak lazán érintettünk… 😀 .

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet