A nyári klubtáborunk szerves része az éjszakai szabadtéri edzés. Ebben az évben a hagyományoktól eltérően nem pénteken, hanem szombaton tartottuk meg ezt a tréninget, mert így csatlakozni tudtunk a Mozgás Éjszakája elnevezésű országos programsorozat helyi eseményeihez.

Előzetesen többen is érdeklődtek a program iránt, és mindenkit meg kellett nyugtatnom, hogy a Mozgás Éjszakája szabadtéri tréningje nem a klub edzéseinek módszertana szerint zajlik 🙂 , hanem egy olyan edzést tartunk, amelyen bárki bátran részt vehet, garantáltan jó élményekkel fog hazatérni… 🙂 . Ennek megfelelően szép számmal érkeztek kicsik és nagyok, ifjúk és örökifjúk egyaránt 🙂 , mígnem a kezdésre teljesen megtelt (kb. harmincan lehettünk) a rendelkezésünkre álló edzőszőnyeg.

A résztvevők többsége már órákkal a tréning kezdete előtt megérkezett, ezért mindenkit vendégül láttunk a varázsasztalunkon lévő finomságok széles választékából (bográcsos paprikás krumpli, savanyúság, gyümölcsök, sütik és itókák sokasága 🙂 ) . A korábban meghirdetett menetrendnek megfelelően fél órával a tréning kezdete előtt nekikezdtünk a hely kialakításának. Közös munka vette kezdetét, kihordtuk és elrendeztük a tatamikat, leszúrtuk a fáklyákat és amikor minden a helyére került fellobbantak a lángok. Az időjárás is a segítségünkre volt, hiszen kellemes hőmérsékletben, gyenge szél mellett léptünk a jólesően hűs tatamira.

A hangulat már a kezdetekkor is remek volt, bármerre is néztem mindenfelé jókedvet, felszabadult, mosolygós, vidám arcokat láttam. Erre az alapra építkezve tettünk még rá néhány lapáttal 🙂 . Minden gyakorlatunkat játékos köntösbe öltöztettük, aminek következményeként a mosolyért és nevetésért felelős arcizmok és hasizmok komoly extra igénybevételnek voltak kitéve.

Lélegeztünk nagyokat, húztuk-vontuk-toltuk-támasztottuk egymást, kézzel kardoztunk és fűrészeltünk, próbáltunk combot-hasat-hátat-kezet-lábat-talpat érinteni, kúsztunk-másztunk és még megannyi mindent megcselekedtünk ezen a mozgalmas nyári éjszakán, Szikáncs iskolájának füves pázsitján 🙂 .

Bízom benne, lesz Mozgás Éjszakája esemény a következő évben is, hiszen egy ilyen alkalommal a már ismert mozgásformák is (aerobik, jóga, séta, futás, stb.), a nem megszokott környezet, időpont, résztvevők okán egyedi hangulattal ajándékozzák meg a programsorozat eseményeiben kalandozó bátor felfedezőket. Aki pedig a mi tataminkra téved, hát bizonyosan nem fogja egyhamar elfelejteni azt… 🙂 .

így fejeztük be :)

így fejeztük be 🙂

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet