Ráhai József 3. danos aikido mester meghívására 2012-ben is ellátogattunk a Székkutas mellett megrendezett aikido gyerektáborba. Ebben az évben az egész családunk felkerekedett, így Márti mellet velem tartott Angi és Levi is. A felkérésnek megfelelően egy szűk órás edzést tartottunk a táborban résztvevő huszonegynéhány kisebb nagyobb gyerkőc részére.

A tábor helyszíneként már hagyományosan Héjja Laci bácsi 4. danos aikido mester tanyája és az azt körülölelő fás bokros terület szolgált. A gyerekek sátrakban laktak és a nap folyamán jó sok mindent kipróbáltak már (ennek megfelelően meglehetősen fáradtak voltak :)), mire szombat este fél hét körül megkezdtük a közös edzést.

Az előzetes kérés szerint néhány, a ju jitsu-ra jellemző földharc technikát illetve azok elsajátításának az alapjait alkotó rávezető mozgásokat gyakoroltunk egy rövid átmozgató bemelegítést követően. A gyerekekre jellemző módon mindenki mindent azonnal tudni akart és persze rögtön tökéletesen :). Így hát bőven akadt dolgunk Mártival amikor körbe-körbe járva a párok között javítottuk a legfontosabb hibákat. A gyerekek érdeklődése legalább akkora volt mint a fáradtságuk :D.

 

Jó hangulatban telt el az edzésünk rövidke órája, majd következett a táborhoz szorosan hozzátartozó bográcsban készített paprikás krumpli megtámadása :). Én is gyerekként vettem rá magam egy jókora adagra, aminek eredményeként az első falattal sikeresen szenesre égettem a nyelvemet és a szám belső felületének nagy részét :). Ezt követően már megfontoltabban folytattam tovább a csatát a forró paprikás krumplival :), ami mellé segítségül hívtam Jani barátom felajánlása nyomán némi kellemesen hűs citromos itókát is.

Ahogyan az edzés és a vacsora előtt, úgy a vacsora közben és azt követően is sokat és sok mindenről beszélgettünk. Szóba kerültek a harcművészet dolgai éppen úgy mint napjaink történései vagy olyan különleges jelenségek, amelyek megfejtése és magyarázata még várat magára. Angi és Levi szintén gyorsan találtak maguknak „bandatársakat” 🙂 és csak néha-néha láttuk felbukkanni őket valamelyik bokor mögött, amikor éppen mondjuk egy tyúkot próbáltak vadász módjára becserkészni :). Jó étvággyal vacsoráztak ők is és úgy elfáradtak, hogy Angi már a Vásárhelyre vezető kb, tizenöt perces út első néhány percében elaludt a kocsiban :). Barátok között gyorsan telik az idő, és bizony azon vettük észre magunkat hogy már este tíz óra is elmúlt amikor elindultunk hazafelé.

A két klub között fennálló több évre visszatekintő barátságunk már több közös rendezvényt és edzést eredményezett idáig is. Ezt a hagyományt folytatva meghívtam Héjja Laci bácsit a klubunkba, vezessen egy tréninget, ahol az aikido felfogása és értelmezése szerint használt boken technikákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az edzés helye és időpontja a honlapon hamarosan olvasható lesz az események között.

Tisztelettel köszönjük a meghívást, örömünkre szolgált hogy itt lehettünk, együtt edzhettünk és beszélgethettünk ezen a szép nyári estén. Természetesen a jövőben is szívesen jövünk ha arra felkérést kapunk (persze a finom paprikás krumpli is fontos szempont az ittlétünk okai között 😀 ).

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet