Az orosházi Eötvös József Tagintézmény fennállásának 25. évfordulója alkalmából megrendezett Sportmaraton programsorozatra kaptunk meghívást. A rendezvény, 25 órán át, folyamatos sportprogramokkal várta az érdeklődőket, péntek délutántól egészen szombat délutánig. A klubunk a szombati zárás előtt (kb. 12.30) került sorra. Az eredetileg kiírt időpont jóval korábbra szólt ugyan, de a sok csúszás miatt csak ekkor tudtunk kezdeni.

Reggel kilenckor már a Mozgás Központ előtt állt Zvara Robi a kisteherautójával (köszönjük a segítségét), ahol bepakoltuk a tatamikat és indultunk Orosházára. Tíz óra körül értünk oda, így még volt időnk körbe nézni, hiszen mi csak 11 órakor kezdtünk volna (ekkor még azt gondoltuk 🙂 ). A kezdésig hátralévő időben beszélgettünk illetve az éppen zajló programokat néztük. Ekkor kiderült az is, hogy az iskolában van olyan birkózószőnyeg, ami teljesen alkalmas a bemutatónkra, ezért azt használtuk. (a mi tatamiaink így az autóban maradtak 🙂 ).

Angi és Levi persze egészen másként gondolták eltölteni ezt az időszakot, ezért mindenhová elkísértem őket, így kipróbáltunk sok érdekes dolgot (padokból épített akadálypálya, gerendán egyensúlyozás, kötélmászás, ugrálóasztal, pingpong, stb.). Nagyon élvezték, de aztán mondtam pihenjenek kicsit, mert a mi bemutatónkra nem marad erejük :). Telt-múlt az idő, elmentünk átöltözni (ekkor már látszott nem tudunk időben kezdeni) aztán türelmesen vártunk… :).

Az előttünk bemutatózó karate csoport után kicsit takarítani kellett, ezt követően kezdtük meg a bemutató edzésünket. Ezen a rendezvényen is a sport, a mozgás szeretete és az ehhez való kedvcsinálás volt a legfontosabb célkitűzés, ezért döntöttem úgy, hogy egy rövidített edzés keretein belül mutatjuk meg együttesen a ju jitsu-t és a dojoban folyó munkát.

A sorakozó és a tiszteletadás után rövid bemelegítés következett sok játékkal (kicsik és nagyok közösen), majd folyamatosan következtek egymás után a technikai blokkok (bázis, esés, dobás, stb.). A legkisebb kezdőtől (Levi majdnem öt éves 🙂 ), a fekete öves instruktorokig, széles életkori és tudás szinteken mutattunk be részleteket a ju jitsu sokféleségéből és az ebből adódó, az edzéseken alkalmazott oktatásmódszertani technikákból. Az edzést játékkal és tiszteletadással zártuk. A bemutató alatt szóban is folyamatosan ismertettük az ott zajló eseményeket valamint a ju jistu történetét és jellemzőit.

Természetesen a jövőben is szívesen teszünk eleget ilyen jellegű meghívásoknak, hiszen a mozgásra nevelés alapgondolata olyan általános, személyiség és ezen keresztül közösség fejlesztő hatások kiinduló eleme lehet, amit mi magunk is teljes mértékben támogatunk.

 

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet