Ahogy közeledünk valamilyen ünnephez, úgy éreznek az emberek egyre erősebb késztetést, hogy a lehető legjobban kimutathassák az azzal összefüggő érzelmeiket. Legyen szó szülinapról, névnapról, vagy éppen a Karácsonyról.

.

Karácsonykor, a szeretet ünnepén, az egymás iránti szeretetünket próbáljuk minél látványosabban és meggyőzőbben megmutatni, és ennek a legkézenfekvőbb módja, hogy adjunk valamit. Jól eső érzéssel tölt el bennünket, amikor vásárolunk valamelyik szerettünknek, és az is amikor át adjuk, és ezzel örömet okozunk neki.

A helyzet az, hogy a szeretet érzésének megtapasztalása, megélése, és kimutatása folyamatában az ok és az okozat között nincs szükség közvetítő elemre. A szeretet érzése, megélése és kimutatása, mint ok, közvetlenül kapcsolódik a hozzákapcsolt okozathoz, az örömhöz.

Adjunk minél többet és gyakrabban, és ennek következményeként az öröm nem csak az ünnepekhez kötődő, gyorsan tovatűnő ábránd lesz csupán, hanem a mindennapjaink bennünk élő eleven érzése.

Nem kell vásárolnunk semmit sem, minden amit értékként adni tudunk, az mindannyiunkban ott van legbelül. Napjainkban sokan nem találják magukban ezeket az értékeket, így hát jobb híján vásárolnak…

Azt gondolom nem kell vásárolnunk semmit sem, hogy adjuk tiszteletet, őszinteséget, barátságot, szeretetet, szerelmet és kimutassuk ezt nap mint nap jó szóval, türelemmel, odafigyeléssel, tiszta tekintettel, kézfogással, öleléssel. Ha így teszünk az életünk napjaiban, akkor közösen megélhetjük, hogy a dolgoknak nem ára, hanem értéke van.

Nem lehet csak Karácsonykor barátnak, szeretettel telinek, vagy őszintének lenni, vagy ha mégis így teszünk, az nem több mint egy színházi produkció, amiben mi is a fellépők között vagyunk (akár tudatosan, akár nem). Egyedül az lehet igaz, ha nap mint nap képesek vagyunk értéket adni, és akkor az olyan, mintha mindenkinél teljesülne a kívánságom, hogy „Legyen minden nap karácsony!” 🙂

Tisztelt Látogatóink és Kedves Barátaink,

a Ju Jitsu Klub Hódmezővásárhely nevében kívánok:

Boldog, békés ünnepeket, szeretetben és jó egészségben!

Füvesi Sándor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet