Tisztelt Látogatóink, Kedves Barátaink!

Újabb mozgalmas évet hagyunk magunk mögött. Mint az az életben lenni szokott, a sok esemény között voltak örömteliek éppúgy mint olyanok, amelyek megtörténtükkel újabb próbák elé állították a klubunkat és annak tagjait.

A klubunkat érintő legfontosabb változás, hogy a hozzánk tartozó „külső” csoportok 2012 végére megszűnnek. Ez azt jelenti, hogy a sensei Galisz Péter által vezetett, a Mozgás Központban működő csoport, a továbbiakban nem tartozik a Ju Jitsu Klub Hódmezővásárhely -hez, hanem jó hírként jelenthetem be: a következő évtől szervezetileg is önálló klubként (Mozgás Központ Dojo) kap helyet a Magyar Ju Jitsu Szövetség klubjai között. Gratulálunk és nagyon örülünk a dojo önállósodásának, sok sikert kívánunk a dojo-nak és sensei Galisz Péternek, immáron a klubvezető instruktori munkájához. Úgy gondolom, erős támasztó pillérré fog válni a Mozgás Központ Dojo a Magyar Ju Jitsu Szövetség mind szervezeti, mind szakmai életében.

A jó hír után jöjjön a nem jó… Az Orosházán 2010 óta működő csoportunk, 2012 végére elfogyott… Az ottani edzőtársaink, akik a „stabil magot” alkották (6 fő), az életükben olyan váltópontokhoz érkeztek (iskola, munkahely váltások) ebben az évben, amelyek szinte mindenkinél lakóhely változást is eredményeztek. Persze mindig voltak mellettük olyanok (nem kevesen), akik szerencsét próbáltak az edzéseinken, de elég rövid idő alatt el is illant a lelkesedésük… Aki járt már nálunk bármelyik felnőtt tréningen az tudja, minden egyes edzés komoly, emberpróbáló feladatot jelent (valószínűleg ezért is nem leszünk soha tömegsport :)). Mivel a klubunk nem hirdet, nem plakátol, és semmilyen módon nem keres tanítványokat, ezért törvényszerű volt a jelenlegi állapot bekövetkezése (egyszer már – 12 éve – megtörtént velünk hasonló itt Orosházán :)). A klub orosházi csoportjának edzéseit a fenti történések okán most szüneteltetjük, de mivel a lehetőségeink és a feltételek továbbra is adottak, bízom benne nincs messze az idő, amikor ismét benépesül az orosházi dojo…

Mostantól viszont csupa örömöt okozó történést fogok sorolni egymásutánjában :). Minden, már hagyományosnak tekinthető programunkat megtartottuk: tavasszal főztünk finom őzpörköltet, volt ManóMenő Parti, Nagytakarítás, vizsga (házi is :)), kerti parti Orosházán, éjszakai fürdőzés, szabadtéri edzés, évzáró szabadtéri fürdőzés és szinte nem múlt el olyan hét, hogy ne ünnepeltük volna valamelyik barátunk név- vagy szülinapját a dojo öltözőjében. Részt vettünk a Magyar Ju Jitsu Szövetség instruktori edzésein, a nyári táborában Balatonfenyvesen, a shihan Berkes László által szervezett küzdő tréningeken Kecskeméten, a Nagy Sportágválasztón, az Olimpia Köszöntő Sportünnepélyen, edzést tartottunk az aikido-s barátaink edzőtáborában, és a felkéréseknek eleget téve tartottunk bemutatókat is.

Meglátogatott bennünket Finnországból, sensei Kari Lehtonen barátunk (4. dan Hokutoryu – finn jiu-jitsu), aki itt tartózkodása alatt minden edzéslehetőséget kihasználva edzett velünk, valamint vezetett tréninget a senior csoportban és Orosházán is. Elfogadva a meghívásunkat, a nyár végén boken tréninget tartott a dojonkban sensei Héjja László 4. dan-os aikido mester.

A klubbal kapcsolatban a legnagyobb örömöt számomra egy régi hagyományunk sikeres felélesztése okozta ebben az évben. Újra rendeztünk klubtábort !!! A helyszín Óföldeák volt és bár korábban azt hittem nem lehet újra átélni a majd 20 évvel ezelőtti mártélyi klubedzőtáborok felejthetetlen hangulatát, már az első perctől kezdve bebizonyosodott, ebben nagyot tévedtem… :D. A körülmények (szállás, ellátás, dojo, stb.) pont olyanok voltak amilyennek lenniük kellett :), ahogyan az edzések és a programok, valamint az azokon résztvevők is… :). Sőt, nemcsakhogy hagyományt folytattunk ezzel az élményekkel teli remek táborral, de hagyományt teremtettünk is, hiszen ezentúl a tábor keretein belül minden évben meg fogjuk rendezni az éjszakai edzésünket (szabadtéren), immáron hagyományosan az év legrövidebb éjszakáján, Szent Iván éjjelén… :).

… akkor beszéljünk az előttünk álló évről is, ha már a maja világvége elmaradni látszik… :). Az biztos, hogy minden lesz, ami 2012-ben volt, már ami a jó dolgokat illeti természetesen :). Főzünk, sütünk, vizsgázunk, bemutatózunk, táborozunk és persze azért alkalmanként edzünk is egy keveset néhanapján… :D. Amit pedig még nem tudunk, az majd folyamatában úgy is kialakul… :).

A Ju Jitsu Klub Hódmezővásárhely nevében kívánok:

Örömökben gazdag Boldog Új Esztendőt, jó egészségben!

Füvesi Sándor

.

néhány pillanat a Ju Jitsu Klub Hódmezővásárhely 2012-es évéből 🙂

…és hogy a 2013-as év bizonyosan rekeszizom gyakorlattal 😀 induljon, ajánlom mindenki figyelmébe az alábbi rövid videót, ahol két örökbecsű klasszikus összeházasításából igazán érdekes eredmény született… 😀

 

BUÉK

😀

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet