„ … Az biztos, hogy minden lesz, ami 2012-ben volt, már ami a jó dolgokat illeti természetesen 🙂 … Főzünk, sütünk, vizsgázunk, bemutatózunk, táborozunk és persze azért alkalmanként edzünk is egy keveset néhanapján… :). Amit pedig még nem tudunk, az majd folyamatában úgy is kialakul… :). Boldog Új Esztendőt 2013! „

Ezekkel a szavakkal zártam egy évvel ezelőtt a 2012. év összefoglalóját, ami a 2013. év köszöntője is volt egyben :). Úgy is lett minden ahogyan leírtam :).

Bemutatóztunk (itt is ott is :)), családi napon voltunk, vizsgáztunk (több alkalommal), edzettünk szabadtéren (sőt éjszaka a csillagok alatt is), főztünk – sütöttünk, táboroztunk, takarítottunk és pakoltunk, partiztunk :), fürödtünk télen és nyáron, valamint embert is szereltünk :), és szinte minden hét péntekre jutott egy-egy névnap vagy szülinap, amit a szokásos módon meg kellett ünnepelnünk… :). Mindezt persze nem volt nehéz előre megjósolni, mivel ezek mind olyan programok, amelyek klubunk hagyományaihoz tartoznak, így lehetőség szerint minden évben megrendezzük azokat.

Két fontos területet említenék meg külön. Az egyik a társaink által teljesített vizsgák. A korábbi kezdőink most érkeztek meg a haladók szintjének első lépcsői elé. Az eddig elsajátított alapok, valamint a megszerzett tapasztalataik, megadják a lehetőséget számukra, hogy a tudásukat és képességeiket tovább fejlesszék, és erre építkezve más területeken is bővítsék az ismereteiket.

Márti, utolsó vizsgáját teljesítette ebben az évben. Fejlődése idáig minden területen folyamatos volt, és ezen nem szándékozik változtatni az elkövetkezendő időkben sem … :).

A másik történésünk fontos változást hozott a klub életében; és ez a takarítás – pakolás eseményéhez kötődik :). Ebben az évben „elcseréltük” a korábban nekünk otthont adó termet egy jóval nagyobbra. Az új termünkben nagyobb és jobban kihasználható tatamis felület áll a rendelkezésünkre. A terem adottságai lehetővé tették a tatamik rögzítését (nincs szétcsúszkálás az edzés alatt), valamint a hozzánk érkező érdeklődők számára ülőhelyek kialakítását.

A hagyományos történéseink mellett idén is voltak olyan programok, amelyeket először rendeztünk meg, de innentől kezdve csatlakozva a klub hagyományihoz, minden évben megrendezésre kerülnek. Most voltunk először közösen vért adni, és szintén először tartottuk meg az év utolsó gyerek edzésein, a közös családi évzáró edzést :).

Számomra örömteli esemény volt, hogy több mint egy évtized után, 2013 szeptemberétől, újra van olyan kezdő csoportja a klubunknak, amelynek az edzéseit én vezetem. A szeptemberben érkezett kezdőink mintegy fele még megvan 🙂 (ez nálunk nagyon jó aránynak számít :)), terhelhetőségük minden tekintetben érzékelhető módon fejlődött. Mivel ez a csoportunk is teljesen nyitott, csakúgy mint a manó, gyerek és senior csoportok, továbbra is fogadunk minden hozzánk érkezőt, aki megtisztel bennünket az érdeklődésével.

Terveink szerint, 2014-ben minden hagyományos programunkat megrendezzük, így azt már most biztosan kijelenthetem, nem lesz eseménytelen az előttünk álló esztendő :). Ami még tervbe van véve, az a dojo – korlátozott lehetőségeinkhez mért – felújítása (festés, mázolás, stb.), valamint a klub 30 éves fennállásának valamilyen módon való megünneplése; a többit meg majd hozza magával az idő fonala… 🙂

.     .     .

Tisztelt Látogatóink és Kedves Barátaink,

a Ju Jitsu Klub Hódmezővásárhely nevében kívánok:

Örömökben gazdag Boldog Új Esztendőt, jó egészségben!

Füvesi Sándor

.

pillanatok a Ju Jitsu Klub Hódmezővásárhely 2013-as évéből

B.U.É.K.

😀

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet