Klubunk, lehetőségei szerint igyekszik minden olyan felkérésnek és meghívásnak eleget tenni, amely valamilyen formában alkalmat ad a ju jitsu bemutatására és megismertetésére. Ezen a hétvégén városunk egyik jelentős vállalatának a családi napján jártunk, ahová személyes kötődésünk is van, hiszen a tagjaink közül többen is nap mint nap oda járnak munkába.

A bemutató anyagának összeállításánál a gyerkőceinkre sok-sok feladatot osztottunk. Ők voltak most azok, akik bemutatták az ütő-rúgó bázis mozgásokat, valamint az esés technikák alapjait. A ju jitsu további technikai repertoárja már közösen zajlott a nagyokkal, az alap technikáktól fokozatosan haladva az összetettebb mozgások felé; a tatamin zajló események folyamatos kommentálásával pedig szóban is átadtunk sok olyan ismeretanyagot, amely a látottak jobb megértését szolgálta.

A bemutató végeztével egy gyors összepakolást követően belevetettük magunkat a sokféle program kavalkádjába. A mostani beszámolóm egy kicsit rövidebbre szabott lett, aminek egyszerű oka volt: némi közérzet hanyatlásom következett be a mai napra 🙂 . Konkrétabban fogalmazva sem én, sem Márti nem voltunk olyan állapotban (rövid időre egy vírus győzött felettünk pontozással 🙂 ) , hogy bemutatózzunk (így ki is hagytuk), sőt számomra még a bemutató kommentálása is komoly kihívást jelentett… 🙂 . Ebből adódóan a bemutató után amint lehetett hazatértünk, és otthon lábadoztunk tovább; így a nap további történései előttem is rejtve maradtak 🙂 . Pedig volt ott jó sok minden amit bizonyosan kipróbáltunk volna, pl. a sumo harcot, az emberi csocsót, vagy éppen a billiárdfocit… 🙂 .

Akadtak azonban közöttünk többen is, akik nem hátráltak meg és helytálltak, vagyis csatába szálltak a fent említett harcmezők valamelyikén 🙂 , erről azonban csak ők maguk tudnának hitelesen beszámolni… 🙂 . Annyit mindenesetre tudok, hogy az ebédre készült őz paprikás finomra sikerült… 🙂 .

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet