Az éjszakai fürdőzés programja este kilenckor kezdődött hivatalosan, de a pénteki “közös edzéses” napunk már reggel kilenckor kezdetét vette… :). Korábban már megbeszéltük, hogy Fekete Sanyi barátunk ezen a hétvégén is meglátogat bennünket és ahogyan már korábban is előfordult, most is akadt olyan edzőtársa aki elkísérte Kecskemétről ide a térkép mellé :). Így Balogh Andi és Dencs Jani barátunk is csatlakozott hozzánk ezen a hétvégén.

Reggel kilenc előtt érkeztem a dojoba, itt találkoztam a Tatami Centrum harcosaival :), majd az átöltözés és bemelegítés után az alap technikák gyakorlásával kezdtünk. Ezek az edzések minden alakalommal arról szólnak, hogy egységesen tudjunk tekinteni a teljes ju jitsu anyagára, felismerjük és gyakoroljuk az alaptechnikák beillesztését és használatát a teljes képzési anyagban. Szükség van rá, hogy a technikákat vissza tudjuk vezetni (minden területen – ütő, rúgó, föld, dobás, törés, stb.) az alapelvek szerinti (légzés és csípő használat) alap mozgásokra. Nagyon sok témakört érintettünk és bizony azon vettük észre magunkat, hogy már fél egy is elmúlt, amikor tiszteletadással köszöntöttük egymást és befejeztük a tréninget (három és fél óra :)). Ezután rövid időre elköszöntünk egymástól, de megbeszéltük, hogy fél négykor találkozunk a Mozgás Központ előtt és onnan indulunk közösen Orosházára, az ottani dojo rendes pénteki edzésére. A Mozgás Központban, még az orosházi indulás előtt adta át Fekete sensei Galisz senseinek azt a katanát, amit saját kezűleg készített el, személyre szólóan Petinek.

Négy óra után egy kicsivel érkeztünk meg az orosházi dojoba és bizony eléggé meglepődtek az ottani edzőtársaink, hogy milyen “sokan” érkeztünk a mai edzésre :). A már megszokott kísérőmön Mártin kívül ugyanis részt vettek az edzésen a kecskeméti barátaink is. Minden a szokásos módon történt, az edzés most is azzal kezdődött (mint mindig), hogy becsuktam az ablakokat (nehogy bejöjjön a meleg :)). Az itt szokásos két óra edzésidőben (ez természetesen idővel egyre inkább közelíteni fog a klubunkban szokásos három órához) mindenki kiadott magából mindent, bár most nem volt olyan erős a tréning, de így is minden gyakorlónak többször is volt lehetősége megélni jelenlegi korlátait, majd újra és újra összeszedve magát kijjebb tolni fizikai és szellemi teljesítőképessége határait. Ezek azok a pillanatai az életünknek, amikor nincs rajtunk semmiféle “máz”, ott állunk tiszta lélekkel és csak az “egy technikák” sorozata létezik. Ezt nem lehet megtanítani vagy elmagyarázni, ezt meg kell élni; és minél többször tesszük ezt, annál mélyebben vagyunk képesek magunkba fogadni az ezekben a pillanatokban lejátszódó fizikai és mentális történéseket.

Hét óra körül indultunk Hódmezővásárhelyre, hiszen igyekeznünk kellett mivel fél nyolckor már kezdődött a rendes pénteki senior edzés :). Útközben hazafelé tettünk egy rövid kitérőt az egyik szupermarketbe, ahol mindenki próbálkozott feltölteni az idáig elvesztett folyadék mennyiségét (volt mit pótolni :)).

Néhány percet késve értünk a dojohoz, itt gyorsan kitettem Mártit, hogy kezdje el az edzést amíg én elviszem Sanyiékat a Mozgás Központhoz. Az örvendetesen nagy számú résztvevő közül (tizenheten voltunk) többeknek is az arcára fagyott a mosoly, amikor megtudták hogy Márti tartja az edzés elejét, már többen azt mondták akkor inkább egyenesen a strandra mennek … :D. Amikor Márti edzést tart a senior csapatban (ritkán fordul elő :)), akkor mindig érdekes gyakorlatok kerülnek előtérbe, vagy csak simán a “nagy edzéshez” közelítő fordulatszámmal történnek az események :D, ezért különösen szeretik az edzéseit :D. Mindenkit megnyugtattam: nagyon sietek vissza :). Így is történt.

Nagyon jó hangulatú, kb. másfél órás tréninget csináltunk végig. Az éjszakai fürdőzés okán az orosházi dojoból többen is elkísértek bennünket a senior edzésre, de a “nagy edzésről” is volt résztvevőnk, így alakult ki az a létszám, ami éppen csak befért a dojonkba :). Itt is, mint mindig, rendesen odatették magukat a résztvevők, ezért különösen jól esett a mai nap most eljövendő programjának tudata :). Az edzés végén meghatároztuk a következő találkozási pontot, ami a Városi Strand melegvizes medencéje volt :).

Nevezetes esemény is történt, ugyanis a Geri Klán új tagot fogadott a soraiba. Jani barátunk egy sor fontos előzetes hozzászólásával felkeltette a Klán figyelmét, amely után Gera Geri (Klánvezér) és Doboshi Geri (a Klán ryujának, a Doboshiryu alapító mestere) új névvel ajándékozta meg és fogadta tagjai közé :D. Jani barátunkat a Geri Klán, Old Geri néven ismeri a továbbiakban :).

Mártival előbb még haza mentünk majd onnan bicajjal érkeztünk a strandra, kb. tíz óra előtt egy kicsivel. Ekkor már mindenki ott volt és megérdemelt pihenését töltötte (egy kis sörrel is csökkentve a korábbi folyadékveszteséget :)). Gyorsan körbenéztem és miután felmértem a süteményhelyzetet, javaslatot tettem annak azonnali és a továbbiakban folyamatos csökkentésére :D. A javaslatot mindenki támogatta és eszerint járt el :D.

Ettünk ittunk és nagyon jó hangulatban beszélgetve múlattuk az időt, amikoris két orosházi barátunk (Attila és Gábor) úgy gondolta kihasználják a medence melletti karaoke lehetőségét és dalra fakadnak (ez most igen erős túlzás volt :D). Kétségkívül tehetségük mutatkozott meg abban, hogy a legdallamosabb zenéket is képesek voltak fahangú rap művekké változtatni :D. Már többen is javasoltuk, hogy inkább táncoljanak, a port ugyanis jobban bírjuk :D, de a fiúk nem adták fel; újra és újra visszatértek (mindenki örömére :D). Ami viszont számomra örvendetes volt (mivel nem igazán szeretem a tömeget :)), Attila és Gabi előadásai után mindig megfogyatkozott a fürdővendégek száma :D. Természetesen elfogyott minden amit magunkkal hoztunk és bizony már jócskán elmúlt éjfél, amikor kikászálódtunk a medencéből :).

Mindannyian remekül éreztük magunkat, jó volt látni, érezni és átélni mindazt, hogy mindig mindent teljes odaadással tettek azok akik ma közöttünk voltak úgy a dojoban, mint azon kívül is :).

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

1 Komment

  1. Dencs Jani 2011.08.09. - 10:48 - Válasz

    Köszönöm a lehetőséget hogy ott lehettem mind az edzéseken mind az esti fürdőzésen. Igazán hasznos és kellemes volt minden. 🙂

Hagyj üzenetet