A Rádió 7 stúdiójába kaptunk meghívást, ahol a Napraforgó Közszolgálati Magazinműsorban az EVP – EFI gondozásában működő életmódváltó programokról beszélgettünk… Az alábbiakban a beszélgetésről készült hírt olvashatjuk, amely eredetiben a promenad.hu oldalán, az alábbi linkre kattintva olvasható:

Váltsunk életmódot önvédelemmel!

.      .      .

Váltsunk életmódot önvédelemmel!

Az EVP Egészségfejlesztési Iroda Keretein belül elindult egy életmódváltó program, ahol önvédelem elsajátítására buzdítják az embereket. Erről beszélgettünk a szerdai napraforgóban Makay Anikóval az EVP Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetőjével és Füvesi Sándorral az EVP-EFI sport programjaiból az önvédelem kiemelt program képviselőjével.

A beszélgetés az alábbi lejátszóra kattintva meghallgatható

 

Az életmódváltás egy kiemelt szerepet tölt be az ember életében- tudtuk meg Füvesi Sándortól – mindenképpen pozitív változást hoz az életbe. Ezeket a pozitív dolgokat tudják megszerezni az EVP szervezésében zajló tréningeken. A programokon 18. életévüket betöltött lakosok vehetnek részt, felső korhatár nincs, jelenleg van 60 éves tanulójuk is.

A tréningek három részre vannak osztva, a férfiak és a nők külön csoportokban gyakorolnak. Az első részben egy tartásjavító gyakorlaton vesznek részt az emberek, a második rész egy kondicionáló edzés, a harmadikon pedig az önvédelem taktikájának elsajátítása a program.

Makay Anikó szakmai vezetőtől megtudtuk, hogy a szokásos állandó programok mellett, mint amilyen az úszás, a pilates, a jóga, az intim torna, és a futónapok, ezeken kívül csatlakoznak a május 7-ei nyugdíjasok kerékpáros rendezvényéhez is, illetve május 3-án tavaszi rajtaütés lesz a Kása Erdőben, amihez szintén csatlakozni fognak. Lesz még egy Pünkösdi Kerékpártúra is május 24-én. Fontos kiemelni, hogy az összes program ingyenes a lakosoknak. A programhoz az Egészséges Vásárhely Program Egészségfejlesztési Irodában lehet jelentkezni, a 62-532-368 -as telefonszámon.

Készült az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, az EVP-Egészségfejlesztési Iroda megbízásából.

sk

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet