A klub házi vizsgája fontos mérföldköve a gyakorló fejlődésének és egyben lehetőséget nyújt a klubban végzett munka kívülről történő objektív megfigyelésének és értékelésének is. A mai alkalomra a tervezett hat vizsgázóból négyen voltak jelen (ketten, halaszthatatlan elfoglaltságuk okán nem tudtak itt lenni – a házi vizsgát egy héttel később pótolják), és mutatták be a 6. kyu anyagát.

A Mozgás Központ adott ezúttal otthont az összejövetelünknek, amelyen a klub négy fekete öves instruktora alkotta a vizsgabizottságot. Az ilyenkor szokásos egyéni bemelegítést követően, pontban a meghatározott időben kezdtünk neki a vizsga lebonyolításának. Bázis technika, esés technika, és ju jitsu technikák volt a sorrend, majd ezt követte az erőnlét és az elmélet.

A bő egy órás időtartamot követően először általánosan, utána pedig személyre szólóan értékeltük a vizsgázók mostani teljesítményét. Az ilyen alkalmakkor minden gyakorló olyan összefoglalót kap a mutatott teljesítményéről az instruktoroktól, amelyben mindenre kiterjedően részletesen megismerhetik mind az erősségeiket, mind pedig a gyengéiket. Az értékelésben elhangzottak, valamint a saját érzéseik és tapasztalataik együttes felhasználásával válik lehetségessé az erősségeik megtartása mellett a gyengeségeik kiküszöbölése és az ezáltali folyamatos fejlődésük.

Az instruktorok egybehangzó véleménye alapján a négy gyakorló, a Magyar Ju Jitsu Szövetség követelményei szerint 6. kyu vizsgát tehet.

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet