Klubdélután – 2010. szeptember 17.

Bejegyzés képe

Több klubtagunk életében is meghatározó események (vizsgák, előléptetések, főzőverseny győzelem :), stb.) történtek az elmúlt időszakban, ezért arra gondoltak jó lenne összejönni valamilyen formában és megosztani egymással az élményeinket, gondolatainkat, véleményünket.

Meszlényi András barátunk rögtön felajánlott vaddisznó húst, amit tárcsán el is készítene nekünk (Bandi messzeföldön híres a sütögetős, bográcsozós tudományáról), ehhez csatlakozott Galisz Peti egy bográcsban elkészítendő kakaspaprikás ötletével. Gera Andi a nemrég birtokba vett otthonát ajánlotta fel a rendezés helyszíneként, Dobos Laci és Szitás Zoli pedig csatlakozott hozzájuk a szervezésben. A szervező „ötös” hívott meg személyesen mindenkit a bulira. Mivel többen hoztak magukkal süteményt, így a desszert is adott volt a pompás főételek mellé.

Az időjárás sajnos nem igazán akarta a mosolygós arcát mutatni felénk, ehelyett hűvös esős időt kaptunk a nyakunkba. Ám amint az lenni szokott, bennünket vásárhelyi jitsusokat, nem lehet eltántorítani attól, ha együtt vagyunk jó hangulatunk legyen. Galisz Petihez a bográcsos elkészítésekor természetesen most is csatlakozott barátja, Török Robi. Róluk tudni kell, hogy már korábban is számos alkalommal főztek nekünk finomabbnál finomabb kajákat, a 2010. évi nyári nemzetközi edzőtáborban pedig megnyerték az Aranybogrács díjat, ahol is számos „versenykaja” közül a nemzetközi zsűri az ő főztjüknek ítélte a fődíjat (akkor – Robinál volt a fakanál – és most – Peti volt a főkukta – is nagyon finomat főztek).

A bográcsossal párhuzamosan készült Bandi barátunk jóvoltából, a vaddisznó sült, amellyel közösen krumplit sütöttünk. Bandi személye garancia a kiváló ízekre (ezt már a korábbi közös összejövetelek alkalmával tapasztaltuk) , nem volt ez most sem másként. Mindenkinek jutott feladat is az evés-ivás mellé, krumpli pucolás, felszolgálás, hús fordítgatás, folyamatos kóstolás, stb. A sor mindig folyamatos volt a tárcsán készülő finomságokért, de mivel volt elég itóka :), sütemény, meg szólt a zene is :), így a könnyen kialakuló jó hangulatban gyorsan telt az idő.

Este felé közeledve a klubunk nevében megköszöntük a szervezőknek ezt a remek programot, és egy jelképes ajándékot adtunk át nekik. Mindenki az elmúlt időszak egy emlékezetes eseményéhez köthető megörökített pillanatot kapott ajándékba, amit mindannyian akik itt voltunk, aláírtunk. Földházi Márti az ajándékok átadásakor, megköszönte Török Robinak és Galisz Petinek a segítséget, amivel nagymértékben hozzájárultak a folyamatos fejlődéséhez, és ezáltal a klubunk szellemiségéhez és hagyományaihoz illő színvonalú, sikeres vizsgához.

Az est leszálltával épp akkorra készült el kakaspaprikás, amikorra kivégeztük a vaddisznót. Mindenki olyan lelkesen vette rá magát a bográcsosra, mintha előtte éheztettek volna bennünket :). A kakasnak esélye sem volt a túlélésre. Az idő közben már éjfél felé járt, amit tetemes innivaló fogyás és a Kárpátia együttes dalainak előkerülése is jelzett :). A jó hangulat mellett, sokat és sokmindenről beszélgetett mindenki mindenkivel, így amellett hogy jól éreztük magunkat, beszéltünk múltról, jelenről és az előttünk álló jövőről is. A legtovább kitartó „kemény mag” éjjel kettő óra körül indult útnak hazafelé.

A buliról készült fényképek csak láttatni tudják azt a közösséget, akik mindenféle érdek nélkül „csupán” azért tartoznak össze, mert tisztelik és megbecsülik egymást, szeretnek együtt lenni anélkül, hogy ezért bármit is elvárnának a másiktól. Sok összetevője van annak miért érdem az, ha valaki egy közösséghez tartozhat, illetve miért kell kiérdemelni a közösséghez tartozást. A fenti gondolat nem csak egy lehet ezek közül, hanem szükségszerűen annak kell lennie.

Összes hír

Kapcsolódó galéria

Szólj hozzá!

Az e-mail címed sehol sem jelenik meg, harmadik fél nem férhet hozzá.
A *-gal jelölt mezőket kötelező kitölteni.

*
*

Az alábbi HTML elemek és attribútumok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>