.

Teljesítettük ez évi tervezett utolsó módszertani edzésünket, amelynek végére eljutottunk odáig, hogy minden résztvevőnk fel lett vértezve az edzéseink vezetéséhez szükséges minimális ismeret, tudás és tapasztalat varázslatos összességével… 🙂 .

.

Rövid ismétlést követően, belekezdtünk a mai foglalkozásunk anyagába, ami a klubunk edzéseinek szerkezete és felépítése volt. Elemenként haladtunk végig az egyes témakörökön, valamint megbeszéltük ezek kapcsolatát, összefüggéseit és helyüket az egységes egészben. A ju jitsu fundamentumaiból levezetve az elemek közötti kapcsolat egy egységes rendszer képét rajzolta ki, amely alapvetően és alapjaiban különbözik a versenysportokban használt felkészülési időszaktól, edzésmetodikától, és módszerektől.

A következő lépés mindenki számára, hogy a megszerzett új ismeretek és a korábbi saját tapasztalatok birtokában  egy edzést önállóan vezessen a klub kezdő csoportjában, amely után közösen fogjuk kiértékelni a látott és tapasztalt információkat. Így haladunk előre közösen, lépésről lépésre a tanítás-tanulás ösvényén, ami annyit tesz, hogy a klub mindennapi kezdő tréningjein először külső kontrollal részfeladatok formájában, majd később egyre szabadabban és teljesebb módon kapcsolódnak bele és veszik ki a részüket az oktatási munkából.

Ez irányú fejlődésük további lépcsőfokai lesznek majd ezt követően a klub többi csoportja munkájának (haladó, senior, önvédelmi, stb.) módszertani megismerése és azokban a gyakorlat megszerzése. A módszertani ismeretek legösszetettebb, a legnagyobb felkészültséget igénylő és ebből adódóan a legkomolyabb felelősséget jelentő területe a gyerekek edzése (ezen belül is három jól elkülöníthető korosztály, egyéni jellemzőkkel); csak ezek után kerül majd sorra, egy különálló, önálló témakörként. De addig még sok dolgunk van… 🙂 .

A legközelebbi módszertani edzésen, már az egyes technikák kerülnek nagyító (sőt inkább mikroszkóp 🙂 ) alá. A megszokottak szerint,  az alapoktól kiindulva haladunk majd az egyre összetettebb mozgások felé…

belemönt a tudás a fejbe 🙂

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet