2014. őszén költöztünk be a klubunknak ezután otthont biztosító ingatlanba. Ahhoz, hogy el tudjuk kezdeni az edzéseket nagyon sok munkát kellett elvégeznünk igen kevés idő alatt. Az idő rövidsége miatt, erőfeszítéseinket csak a legszükségesebb feladatok elvégzésére koncentráltuk, amelyek elengedhetetlenek voltak az edzések megtartásához. Az elmúlt tíz hónapban teljesen „belaktuk” a rendelkezésünkre álló teret és közben szorgosan szövögettük a terveket a klub végleges kialakításának megvalósítására 🙂 . 2015. júniusának végén jött el az idő, hogy akcióba lendüljön a Mekk Mesterek lelkes hada, és valóra váltsuk az elgondolásainkat… 🙂 .

Régóta szerettünk volna egy olyan klubhelyet létrehozni, amely a megfelelő méretű edzőterem és öltözők mellett, kiszolgálja a klubunk igencsak mozgalmas mindennapi életét is. Nagy lépést tettünk most efelé, mivel az alábbi feladatokat mind elvégeztük… 🙂 :

  • a termekben levő megszámlálhatatlan mennyiségű bútor (asztalok, székek, szekrények, stb.) ide-oda pakolgatása (többször is) – a fizikai kondíciónk szinten tartása mellett olykor komoly logikai fejtörőket is meg kellett oldanunk… 🙂 .
  • fűtés javítás – kazán és az összes fűtés, radiátor szelep szivárgásának megszüntetése
  • csapok, wc lehúzók javítása
  • udvari rácsos ajtó nyithatóság
  • két terem összenyitása, nyíláskiváltás
  • festés előkészítés – vakolat javítás, csiszolás, glettelés, mélyalapozás, stb.
  • festés
  • „vakablak” csere
  • villanyszerelés
  • parketta, nyílászáró és bejárati ajtó javítás
  • vakolat és fal javítás – sok-sok talicskázás
  • bicikli támasztó korlátok
  • berendezés
  • takarítás

Ezek a munkálatok teljes egészében elkészültek, melynek eredményeként az eddig 30 m2 tatamival borított terem, 50 m2 tatamival lefedett dojo-vá alakult úgy, hogy a jövőben lehetőségünk van még további 12 m2 tatamival kiegészíteni azt. Emellett véglegesen rögzítésre kerültek a szőnyegek, így azok nem csúszkálnak el az edzések közben és még így is maradt egy kényelmes szélességű közlekedő útvonal a tatamik körül, amely lehetőséget ad a hozzánk érkező érdeklődők számára ülőhelyek kialakítására, valamint egyes technikák „keményen” történő végrehajtására… 🙂 .

Az öltözők, közlekedő helyiségek és a vizes blokk is megszépült, valamint funkcionálisan is teljesen működőképessé és jól kihasználhatóvá vált. Az udvar felőli igencsak rossz állapotú nagy ablakot, Jani felajánlásának köszönhetően egy modern hőszigetelt, rolóval ellátott nagy üvegfalra cseréltük, amely az eddigi sötétség folyosóját, a fény teraszává változtatta át; – azonnal kiváló lehetőség kínálkozott a növényi életformák megjelenésének és folyamatos gyarapodásának 🙂 (kaktuszok előnyben 🙂 ) .

Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, mindannyiunk segítségére szükség volt. Eljött tehát a Mekk Mesterek ideje… 🙂 .

A legtöbbünk igazából semmi ilyen jellegű szakmunkához nem értett, de annál nagyobb lelkesedéssel vetette bele magát a tennivalók tengerébe. Természetesen voltak olyan feladatok, amelyekhez nem volt elég a lelkesedés, ezért a szakértelmet igénylő munkáknál (fűtés és villanyszerelés, parketta javítás, üvegfal beépítés, nyíláskiváltás, stb.) felkészült szakik álltak csatasorba 🙂 .

Szerencse, hogy ők is a klubunkhoz tartoznak, ezért nem csak a szakértelmet igénylő feladatoknál, hanem a többi munkafolyamatnál is rajta tartották vigyázó tekintetüket a dolgok alakulásán.

A Mekk Mesterek pedig őrült tempóban dolgoztak, és ahogyan az nálunk lenni szokott mindezt igencsak jó hangulatban tettük… 🙂 .

Mindenki itt volt, akinek az ideje engedte, így ennek megfelelően szépen haladtunk előre, mígnem egyszer csak ott álltunk az új dojo-ban és azon viccelődtünk, milyen hosszú is lesz megint az a bizonyos hosszú oldal… 🙂

A munkák ideje alatt megint sok jó történettel, közös élménnyel és néhány újabb szállóigével is („az is befér”, “ü-tem-terv”, “a két kulcs szó: funkcionalitás és költséghatékonyság”, … 🙂 ) gazdagabbak lettünk.

Láthattuk például az önfeledt fizikai rombolás örömét az egész napját irodában sok stresszel együtt töltő barátunk orcáján miközben az ipari vésőgéppel falat bont, vagy a padlás koboldjainak pakolási művészetét, meg persze a festés teljes(en) egyedi munkafolyamatát – melynek eredményére tekintve egy szakember sírva menekülne ki az összes világok minden létező dimenziójából; mi viszont, akik elkövettük eme műremeket, csak csettintünk az elégedettségtől, ahogyan az általunk rusztikus kivitelűnek nevezett, anyagában mintázott kész felületre tekintünk… 😀 . Hiába no, ügyesek vagyunk! 🙂 .

A klub minden tagja szívvel lélekkel tette a dolgát, és fáradtságot nem kímélve („nem mutatunk gyengeséget” 🙂 ) volt ott, amikor csak lehetett. Külön szeretném megköszönni Pista bácsi, Norbi, és Zoli közreműködését, akik szakértő tudása és kérlelhetetlen munkatempója jelentős mértékben elősegítette a remekbe szabott végkifejletünk megvalósulását 🙂 .

Július közepén az EVP hölgy csoportjának tréningjével lett először birtokba véve az új terem, majd innentől kezdve visszaállt a szokásos élet klubban. A lapátot, seprűt, kalapácsot, talicskát, festőhengert, létrát és minden más egzotikus fegyverünket a hagyományosan használt eszközeinkre cseréltük (kés, bot, tonfa, stb.), a munkásruhát pedig edzőruhára, majd a terem dojo-vá alakult, ahová immáron ismét tiszteletadással lépünk be nap mint nap.

dojo 02

… és készen vagyunk, ez már a dojo – egy kicsit olyan, mintha egy shinto kapu lenne középen… 🙂

A sok munka nem vette el a kedvünket a még többtől, sőt … 🙂 . A mostani ténykedésünk leginkább az ingatlan belső tereire koncentrálódott, ám mivel van egy szép nagy udvarunk, így erre vonatkozóan is vannak már remek elgondolásaink… 🙂 , szóval folytatás következik…

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet