Módszertani edzés – 2016. október 16.

Bejegyzés képe

A klubunk módszertani edzésein a ju jitsu minden területe részletesen kibontásra kerül. Azon túl, hogy elemi szinten megismerjük az eddig leutánzott mozgások működésének a miértjeit és hogyanjait, megtanuljuk azok oktatásának módját is, valamint tudatosan összekapcsoljuk mindezt az egységet az alkalmazott alap és általános elvek összefüggéseiben.

Az eltervezett program szerint, ma elsősorban a 4.kyu-ra levizsgázott tagjaink részére tartottuk volna meg a számukra első ilyen foglalkozást, azonban közülük többen nem tudtak ma jelen lenni, ezért változtattunk. Az ott lévő tagjaink korábban már megismerték a módszertanunk bázis pontjait, ezért most tovább haladtunk, és a bevezetés, alapelvek, általános oktatási és mozgásszerkezeti elvek témakörei helyett, az alap kéztechnikákat kezdtük el boncolgatni.

Az alap kéztechnikák közül először, az egyenes ütéseket vettük nagyító alá.

  • Megismertük a tökéletes végrehajtást, és annak minden összetevőjét.
  • Kielemeztük a mozgásszerkezetileg tökéletes végrehajtás minden összetevőjének működését, valamint azok egymásra hatásának jellemzőit és következményeit.
  • Megnéztük, hogy a részletek egymást erősítve miképpen állnak össze egységes egésszé.
  • Elemeztük a helyes mozgásszerkezettel egységes egészként végrehajtott technikákban az alapelvek megjelenését és működését, a „minden egy” megjelenésének lehetőségét.
  • Lépésről lépésre mentünk végig a technika oktatásának fázisain.
  • Kitértünk a megjelenő hibákra, azok javítására és a javítás módszertanára.
  • Megbeszéltünk minden felmerülő kérdést, valamint az eddig megszerzett személyes tapasztalatokat.

A módszertani edzés közel két és fél órája alatt a résztvevők minden olyan ismertet megkaptak, amelyet beillesztve a már meglévő tudásanyagukba és tapasztalataikba, képesek lesznek az adott technika mozgásszerkezetileg tökéletes és hatékony végrehajtására, valamint a működőképes és hatékony technika torzulásoktól mentes továbbadására és oktatására.

Összes hír

Szólj hozzá!

Az e-mail címed sehol sem jelenik meg, harmadik fél nem férhet hozzá.
A *-gal jelölt mezőket kötelező kitölteni.

*
*

Az alábbi HTML elemek és attribútumok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>