A szokásos nyár eleji NagyTakarításunk most egy kicsit még nagyobbra változott :), ugyanis az eddig az edzőtermünknek helyet adó teremből a szomszédos nagyobb helyiségbe költöztettük a dojonkat.

Ez még önmagában nem lenne különleges esemény, hiszen az utóbbi időszakban ezt minden évben megtesszük, de ebben az évben nem csak a nyári hónapokra költözünk át, hanem továbbra is itt maradunk, aminek eredményeként a korábbi dojohoz viszonyítva nagyobb tatamifelületet tudunk immár teljes egészében kihasználni.

A munka, a régi dojonk teljes körű, mindenre kiterjedő takarításával kezdődött, majd kezdetét vette a fizikailag is keményebb munka :), ugyanis az új teremből sok-sok mindent kellet kipakolni és áthordani a régibe. Szekrények, padok, székek, sokasága követte egymást szépen sorjában, mígnem egyszer kiürült az új termünk és jócskán tele lett a korábbi 🙂 – … még egy útban lévő ajtót is cirkumveniálni kellett :D.

Aki tehette itt volt klubból, ezért minden gyorsan, hatékonyan és gördülékenyen haladt. Pókhálótlanítás, seprés, porszívózás, felmosás, fertőtlenítés volt a sorrend. Következtek a tatamik, majd az eszközök (mosás, fertőtlenítés). Közben tisztává varázsoltuk az előtereket, öltözőket, majd a végleges helyére kerültek a tatamik is.

Az új teremben van lehetőségünk arra, hogy rögzítsük a tatamikat, így azok nem csúsznak szét a gyakorlás alatt. A második napon elkészültek a rögzítések, volt, némi villanyszerelő munka, majd újbóli tatami tisztítás (mosás, fertőtlenítés), helyükre kerültek az eszközeink, csapdát állítottunk a hangyáknak :), és jól eső érzéssel láthattuk, a munkánk nagy részét elvégeztük.

A jókedv most sem maradt el mellőlünk, miközben megvitattuk a tatamik rögzítésének lehetőségeit :), a falak meszelésének időszerűségét :), a hangyák elleni hadviselés eredményes taktikáját, vagy éppen végignéztük a nagyszámú magasan kvalifikált és sokat tapasztalt férfiember (mérnök, jogász, stb.) reménytelen küzdelmét a véletlenül szétszedett porszívó porzsákjának visszahelyezésével – a csatát, a férfisereg jó negyed órás küzdelem után elbukta, győzött a porszívó, aztán jött Márti és kb. 3 másodperc alatt megnyerte a porszívó elleni háborút (ennyi időre volt szüksége a porzsák beillesztéséhez és a porszívó összeszereléséhez) :D.

a porszívó és a férfiember egyenlőtlen küzdelme :D

a porszívó és a férfiember egyenlőtlen küzdelme 😀

Megbeszéltük, hogy a nyár folyamán még összejövünk egy dojo felújításra (kimeszelés, néhány cserép megigazítása a tetőn, stb.) és ha már itt leszünk hát főzünk is valamit, nehogy a munka végeztével üres hassal térjünk haza, no meg az Univerzum Tanácsának (UT) is megtartjuk majd a következő szimpóziumát… :).

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet