Őzpörköltet (is) főztünk :) – 2012.04.14.

Bejegyzés képe

Kevés olyan közös összejövetelünk van, ami ne lenne valamely később sokat emlegetett történet vagy mítosz 🙂 kiindulópontja. Nem történt másként ez alkalommal sem, hiszen a helyszínen spontán szerveződés eredményeként (bár természetesen a kedvező csillagállás okán az univerzumban most itt fókuszálódó pozitív energia minden történést döntően befolyásolt 😀 – esetleg egy kis pálinka is lehetett ráhatással az események kibontakozására :D) , létrejött és megtartotta első konzíliumát az Univerzum Tanács, amely most három kiemelt jelentőségű kérdésben is állást foglalt… De ne szaladjunk előre ennyire az időben, kezdjük az elején… :).

Eléggé változékony reggelre ébredtünk, nagyon sok felhővel és szitáló esővel. Ez a helyzet gyakorlatilag az egész nap folyamán állandósult, amiben ismét egy alapelv természeti visszaigazolását fedezhettük fel, miszerint a változás, állandó :).

Bandi sensei vezetésével megvásároltuk a pörkölt hozzávalóit, majd következett az igazi férfimunka. Bandi sensei szakszerű és pontos mozdulatokkal csontozta a bográcsba kerülő vadat, amit aztán Főnök sensei kicsit sem szakszerű és nem is igazán hozzáértő módon, ám annál nagyobb lelkesedéssel vágott megfelelő méretűre :). Később némileg javult a darabolás hatékonysága, amikor Bandi sensei szaktanácsait és instrukcióit követve Főnök sensei technikái egyre működőképesebbé váltak. Így is beletelt jó három órába mire elkészültünk mindennel.

A délutáni kezdésre amikor megérkeztünk Mártival, épp kicsit kisütött a napocska a felhők mögül, de ez nem tartott sokáig mert kis idő múlva eléggé rákezdett esni az eső :). Felállítottuk a főzőhelyet, helyére került a bogrács, fellobbant a tűz és megkezdtük a főzést. Közben sorra érkeztek a barátaink akik úgy gondolták hogy a mai délutánt együtt töltjük, így közös erővel folytatódott a készülődés. Mindenki hozott magával valami enni- és innivalót és kialakult az ilyenkor szokásos terülj-terülj asztalka. Hát volt most is minden mi “szem s száj ingerere” lehet :).

Édes sütik, habosak, müzlisek, kókuszosak mellettük a sósak, pogácsák, perecek és még sok-sok különféle finomság. Egy komoly cukrászda is megirigyelhette volna a kínálat sokszínűségét és sokaságát. A süteményes asztallal szemben rendeztük be a folyékony élvezeti cikkek átmeneti tartózkodási helyét :). Az asztalok tartalmán végig tekintve zavarba ejtő volt a választék :). Persze a klubunkban senki nem jött zavarba, sőt annál nagyobb nyugalomban és jókedvben múlattuk az időt. Közben elkészült a vacsorára az asztalok elrendezése is, ami végül is egy teremben lett kialakítva. Szerettünk volna kint kajálni, de az eső ezt most nem tette lehetővé.

Huszonegynéhányan jöttünk össze, szinte teljes egészében a senior csapatból. Több kisebb társaság is kialakult a beszélgetések során, ám egy központi eseményt, amit a bevezetőben már említettem, mindenképpen ki kell hogy emeljek.

Általában két fontos gyülekezési gócpont szokott létrejönni, az egyik a süteményes-italos részleg körül, a másik a főzőhely környékén alakul ki. Egyszer csak a bogrács körül a szitáló esőben olyan mértékű szellemi tudás és gyakorlati tapasztalat koncentrálódott, ami szükségszerű és feltartóztathatatlan láncreakciót elindítva hozta létre az Univerzum Tanács-ot (UT). Képzeljük csak el a rendőrség, a katasztrófavédelem (tűzoltóság), a mentők, az adóhivatal, a katonaság, a kémiai egyetem, klíma és hűtés technika, a vízgazdálkodás,  és egyéb alkalmazott tudományok magas rangú képviselőit, valamint a Doboshiryu alapítóját, így egymás mellett, a bogrács körül megfelelő mennyiségű sütemény, ásványvíz, üdítő, valamint jelzés mértékű sör, pálinka és egyéb itóka elfogyasztása után, milyen koncentrált és kifinomult módon voltak képesek kifejteni álláspontjukat az alábbi kérdések megvitatása során. 😀

  • miért nem válik a hal eggyé a vízzel (természetes közegében), illetően ehhez kapcsolódva, hogyan lehetséges az hogy belül nincs pikkelye?
  • miképpen lehet a víz alatt hegeszteni és valóban rázza-e a búvárt ilyenkor folyamatosan az áram, illetve mi történik, ha a villám belecsap a vízbe?
  • no és hogy is volt az az ősrobbanás?

A rendelkezésemre álló jelen lehetőségek nem teszik lehetővé hogy feltárjam az elhangzott eszmefuttatásokat, hiszen rövid és vázlatos ismertetésük is túlhaladná a honlapunk méretbeli korlátait. Annyit azonban mindenki számára leszögezhetek, hogy mire a pörkölt tálalásra kész állapotba került (ez úgy fél hét körül lehetett), addigra az UT mindhárom kérdésben konszenzusos álláspontot alakított ki.  😀 😀

A pörkölt csakúgy mint minden esetben most is kiváló ízharmóniát varázsolt a vacsorázók asztalára, ahol finom savanyúsággal kísérve falatoztunk jó étvággyal mindannyian. A jókedv és a baráti társaságunk szerintem még jó ideig kitartott volna (annál is inkább mivel jócskán volt utánpótlásunk), de a korábban megbeszéltek szerint este kilenckor asztalt bontottunk. A közös gyors és hatékony pakolás és takarítás eredményeként fél órával később már indulhattunk is haza.

A vacsoraasztalnál még kiosztásra került egy feladvány az egyik barátunknak, mely szerint le kell vezetnie a összefüggést a római kori lovak és a NASA hordozó rakétája között. Később többen is beláttunk így kissé nehéz a feladat, ezért az alábbi kiegészítéseket tettünk könnyítés képpen – reméljük nem lett túl könnyű így a feladvány :):

  1. a római kori lovak egy ponyvás kocsit vontatnak
  2. a NASA hordozó rakéta színe pedig fehér

Ahogy a fent leírt néhány pillanatból kikövetkeztethető, a délutánunk igen-igen jó hangulatban telt, “nemcsakhogy” finomat ettünk és ittunk, de komoly továbbképzést is sikerült lebonyolítanunk! 🙂

.

csoportkép - "nincs kanál"

.

ui:

az UT mindig ad hoc módon tartja további összejöveteleit, figyelemmel kísérve univerzumunk történéseit…

 

 

Összes hír

Szólj hozzá!

Az e-mail címed sehol sem jelenik meg, harmadik fél nem férhet hozzá.
A *-gal jelölt mezőket kötelező kitölteni.

*
*

Az alábbi HTML elemek és attribútumok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>