Rejtélyek nyomában… :) – 2018. február 10.

Bejegyzés képe

A módszertani edzéseink folyamatában eljutottunk az alapmozgások témaköréig. Elméletben már mindent tudunk arról hogyan is kell edzést tartani 🙂 , így hát bele vettettük magunkat az alapmozgások részletes megismerésébe és az oktatásuk lépéseibe.

Ahogyan az a klubunkban minden esetben történik, most is az egyszerűtől indulunk az összetettebb feladatok megoldása felé. Az elmúlt alkalommal a fekvőtámasz-karhajlítás-kento került terítékre, ma pedig haladtunk tovább a test egységes egészének a ju jitsu-ra való hatékony felkészítése irányába.

Foglalkoztunk az alapmozgások:

  • általános leírásával és jellemzőivel,
  • az alapelvek megjelenésével,
  • a mozgásszerkezeti elvekkel,
  • a hibátlan és hatékony végrehajtással,
  • a felhasználás – oka, módja, magyarázata, következményei együttesével.

Az alapmozgások szerves részét képezik a ju jitsu teljes mozgásanyagának. A ju jitsu hatékony működését csakis biztos alapokra lehet felépíteni, ebből következően nagy gyakorisággal van szükség ezek ismétlésére. Az alapmozgások a legtöbb esetben már a funkcionális bemelegítésben is szerepet kapnak, de önálló elemként is felhasználhatók. 

Az alapmozgásokra épülnek az alaptechnikák, amelyek később technikákká állnak majd össze. Az instruktorok felelőssége az, hogy ez a folyamat úgy menjen végbe, hogy a tanulók minden lépcsőfokon megéljék és saját maguk is megtapasztalják a fejlődésük mértékét.

…ma ezt a rejtvényt (is) megoldottuk… 🙂

Összes hír

Szólj hozzá!

Az e-mail címed sehol sem jelenik meg, harmadik fél nem férhet hozzá.
A *-gal jelölt mezőket kötelező kitölteni.

*
*

Az alábbi HTML elemek és attribútumok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>