A Ju Jitsu Klub Hódmezővásárhely minden vezető instruktora ellátogatott már az orosházi dojo-ba. 2011. április 8-án, sensei Fekete Sándor személyében vendégül láttuk az első olyan instruktort is, aki nem a klubunk tagja. Lehetőségeink szerint a jövőben szeretnénk meghívni a Magyar Ju Jitsu Szövetség instruktorait egy-egy tréningre, hogy a ju jitsu színes szivárványából minél többet ismerhessenek meg az itt tanuló lelkes jitsukák.

A mai rendhagyó edzésen, az előzetesen megbeszélteknek megfelelően, Fekete sensei vezetésével, kizárólag a ju jitsu, versenyeken (grapling, bjj, figth, mma, stb) is alkalmazható földharc technikáival foglalkoztak a résztvevők. Az edzés első részében, vendégeink voltak a helyi birkózó klubtól gyerekek is, ezért az első órában a bemelegítést követően, a gi nélküli földharc technikák voltak a gyakorlás középpontjában. Ezt követően a birkózó barátaink elmentek, az edzés pedig a gi-ben végrehajtott technikákkal folytatódott tovább. Természetesen mindkét edzésrész elmaradhatatlan alkotóeleme most sem hiányozhatott a programból, ez pedig a maga a földharc :).

Mindenki nagyon sok élménnyel és tapasztalattal lett gazdagabb. Láthatták a ju jitsu egy másféle megközelítését, kipróbálhatták az eddig tanultak alkalmazhatóságát épp úgy, mint a most ellesett újdonságok használhatóságát. Szívvel, lélekkel gyakorolt mindenki, mint minden edzésen, figyelemmel és koncentráltan tanulták a mozdulatokat és hallgatták azok magyarázatát.

Külső szemlélő számára is érezhető volt a kölcsönös tisztelet és megbecsülés oktató és tanulók között, ahol mindenki a legjobb tudása szerint partnere és segítője a társának. Ez az a dojo légkör, ahol hatékonyan adható át a tudás és tapasztalat, aminek eredményeként együtt fejlődik tanuló és tanító.

Köszönjük sensei Fekete Sándornak a tanítást és máskor is szeretettel várjuk vissza a dojo-ba.

 

edzés előtt

oktatás

földharc

csoportkép - edzés után

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

1 Komment

  1. Vranka Dániel 2011.04.20. - 21:16 - Válasz

    nagyon jó volt az edzés..köszönöm sensei Fekete Sándornak az edzést! 😀

Hagyj üzenetet