A Hokutoryu (finn ju-jutsu) 3. dan fokozatú instruktora látogatott meg személyes baráti látogatáson és ha már itt volt, megkértem tartson nekünk egy tréninget :).

Ha jól emlékszem már több mint egy évtizede is van annak, hogy az egyik nyári edzőtáborban megismertük egymást Kari Lehtonen barátommal. Azóta minden évben találkozunk ezekben a táborokban, ahol az edzések mellett mindig jut idő az új kapcsolatokra éppen úgy mint a régi barátságokra. Egy ilyen új sportkapcsolat indult több mint tíz évvel ezelőtt, ami mostanra személyes sportbarátsággá vált közöttünk.

Kari, a finn ju-jutsu Hokutoryu stílusalapítójának, soke Auvo Niiniketo-nak a tanítványa, emellett soke Vlado Schmidt és shihan Günter Painter irányításával kobudo-t gyakorol. Néhány évvel korábban járt már a dojonkban Kari, akkor is jót edzettünk de edzést nem vezetett, ezt pótoltuk be most :).

Galisz Peti és Török Robi kivételével nem szóltam senkinek a vendégünkről (bár ha akartam sem tudtam volna 🙂 ). Így eléggé meglepődött mindenki, amikor mondtam, hogy a mai edzést Galisz sensei edzőtermében a Mozgás Központban tartjuk és a meglepetésüket csak tovább fokozta amikor elmondtam hogy a tréninget sensei Kari Lehtonen vezeti.

A bemelegítés után a Hokutoryu-ra jellemzően, ütő-rúgó technikákból álló kombinációkat gyakoroltunk, amit később kiegészítettünk földre vitelekkel, majd tovább folytatva a technikákat, a  földön lezárásokkal fejeztük be a gyakorlatsort. Kezdők és haladók egyaránt sok olyan tapasztalatot szerezhettek amit a későbbiekben jól hasznosíthatnak majd.

Kari-tól minden technikában életszerű, dinamikus, pontos bemutatást és végrehajtást láthattunk. Az oktatásában  részletesen és precízen ismertette a technikák működésének kulcspontjait, szükség esetén többször, többféle megközelítésből is elmagyarázva az adott mozdulatsor jellemzőit. Az edzés vége felé mindenki ment mindenkivel egy földharcot :), majd levezetéssel és a szükséges fotóval 🙂 fejeztük be az edzést.

Köszönjük sensei Kari Lehtonen-nek, hogy megtisztelt bennünket a látogatásával, természetesen ha legközelebb erre jár, ismét várjuk egy közös edzésre :). Most így köszöntünk el egymástól: Találkozunk a nyári táborban… 🙂

 

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet