A Magyar Ju Jitsu Szövetség elnöke shihan Berkes László sokadjára járt már nálunk közös edzésen, de most első alakalommal volt az edzések helyszíne a Mozgás Központban működő dojo. Marton Andi és Galisz Peti áldozatos munkájának köszönhetően 2011. tavaszán nyitotta meg kapuit a Mozgás Központ Hódmezővásárhelyen. Ebben a szépen és igényesen kialakított környezetben folytatja tovább sensei Galisz Péter a saját csoportjának az oktatást.

Fél tíz körül érkeztünk meg a Mozgás Központba shihan Berkes Lászlóval, ahol a házigazdáink körbevezették a vendégünket, mielőtt átöltöztünk és a tiszteletadást követően megkezdtük volna a bemelegítést. A mai edzés nem egy meghatározott tematika szerint épült fel, hanem általánosan a ju jitsu és azon belül annak magyarországi fejlődése volt az a vezérfonal ami összekötötte az edzés egyes részfeladatait. A résztvevők a klubunk szinte minden csoportjából képviseltették magukat, így volt egészen fiatal harcosunk :), de itt voltak a senior csapat tagjaiból is néhányan. A felkészültségi szint is ennek megfelelően az egészen kezdőtől a negyedik danos gyakorlóig bezáróan nagyon széles skálát ölelt fel.

A bemelegítést intenzív, pörgős mozgások formájában végeztük (szükség is volt rá :)), majd az alap esés technikákkal kezdtünk, ami előkészítette a későbbi dobás technikai gyakorlatsor végrehajtását is. Az edzésen megismerhettük a shihan gondolkodás módját a ju jitsu-ról. A ju jitsu egy rendkívül szerteágazó rendszer, számtalan alkalmazási és értelmezési lehetőséggel. A szombat délelőtti két órában a technikái és magyarázatai segítségével mindannyian bepillantást kaphattunk abba a három évtizedes tapasztalatba, ami a rá jellemző technikai hangsúlyok, oktatási módszertan és gondolati háttér logikailag rendezett egységét alkotja.

A gyakorolt technikák igen változatosak voltak: ütések, rúgások és azok hárítása, dobások, levitelek, mögékerülés, kiemelés, kitérések, stb,. Az edzés közben megérkezett a helyi média egyik képviselője is, és miközben shihan Berkes László a Vásárhelyi Hírek kedves riporter hölgyének a kérdéseire válaszolt, addig a gyakorlók egy kis barátságos birkózással múlatták az időt a tatamin :).

A két óra elteltével biztosan állíthatom mindannyian sok új tapasztalattal, információval és élménnyel gazdagabban álltunk össze a közös fotóra :).

Köszönjük shihan Berkes Lászlónak a látogatást és az oktatást, máskor is barátsággal és tisztelettel látjuk őt Hódmezővásárhelyen a klubunk bármely rendezvényén.

A mai programunknak azonban még korántsem volt vége, hiszen egy könnyű ebédet követően indultunk Orosházára, a délután három órakor kezdődő vizsga színhelyére. De ez már egy másik történet… :).

csoportkép

ui.:

Sensei Galisz Péter már korábban is megtréfált bennünket egy vizsga alkalmával a hőmérséklettel, hát most sem volt melegünk… :D.

.

A Vásárhelyi Hírek, Mesterek és tanítványaik című beszámolója a történtekről

a Vásárhelyi Hírek videó tudósítása

.

a Tatami Centrum és a Magyar Ju Jitsu Szövetség beszámolói

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet