Sportágválasztó – 2010. szeptember

Bejegyzés képe

2010. szeptember 24-25-én került másodszor megrendezésre a Nagy Sportágválasztó Hódmezővásárhelyen. A mostani, őszi rendezvény a tavaszihoz hasonlóan, nagyon sok látogatót vonzott (köszönhetően a szervezők és résztvevők közös erőfeszítéseinek). Az első napon az Önkormányzat segítségével folyamatosan érkeztek a szervezett csoportok a város oktatási és nevelési intézményeiből. Ez több ezer gyerek és fiatal részvételét jelentette. A második napon pedig a családok látogattak ki a rendezvény helyszínére szintén ezres látogatói létszámot generálva. A szervezők dicséretet érdemelnek, hiszen az örvendetesen magas látogatószám mellett is gördülékenyen zajlott a programok lebonyolítása.

A rendezvény legjobb része az, hogy itt nem csupán bemutatókon, előadásokon, beszélgetéseken keresztül ismerkedhetünk meg a különböző sportokkal és mozgásformákkal, hanem mindent ki is lehet próbálni. Ez gyakorlatban azt jelentette, hogy több mint 30 féle sportágat lehetett kipróbálni. A lovaglástól kezdve, a horgászaton, labdajátékokon, sakkon, vagy táncon át egészen a ju jitsu-ig bezárólag igen széles volt a paletta.

A reggel 9 órai kapunyitáskor már felkészülten vártuk a „rohamot” 🙂 (a tavaszi rendezvény tapasztalatain okulva). Most is, mint tavasszal, az aikido-s (vezetőjük, sensei Héja Laci bácsi, 4.dan) és az ITF Taekwondo-s (vezetőjük, Máté Zoltán 5.danos mester) barátainkkal közösen alakítottunk ki azt a helyet, ahol vártuk az érdeklődőket.

Bár reggel még eléggé hűvös volt az idő (az egész hétvégére jó időnk lett), a kapunyitás után gyorsan bemelegedtünk, hiszen az összes sportág közül a gyerekek és a fiatalok körében, most is ju jitsu volt az egyik legnépszerűbb. Mindenki, aki arra járt, birkózni akart velünk (ez a két nap alatt ezres nagyságrendű volt), mi pedig eleget tettünk a kérésnek. Néha azt sem tudtam megszámolni hány ördögfióka lóg a hátamon, kezemen, lábamon, nyakamon, fülemen :). Hihetetlenül élvezte minden gyerek és fiatal, aminek eredményeként gyakorlatilag mindkét napon, reggel kilenctől délután ötig, folyamatosan tatamin voltunk.

Jó volt velük közösen átélni ezt a két napot, hiszen voltak olyanok is, akik fogyatékkal élőként, itt velünk és közöttünk a „ju jitsu földjén”, semmiben nem különbözve ép társaiktól, próbálták mindent beleadva, felszabadultan és jókedvűen legyűrni az éppen aktuális klubtagunkat.

A folyamatos birkózást időnként egy-egy rövid helyszíni bemutatóval szakítottuk meg, mindig más témakörben, más résztvevőkkel, így is színesítve a programunkat. Péntek és szombat délután, a nagyszínpadon tartottunk bemutatót, ahol a legkisebbektől egészen a fekete övesekig, minden korosztály és felkészültségi szint képviselve volt. Így adhattunk egy kis betekintést, és rövid ízelítőt a ju jitsu harcművészetből és a klubunk edzésein folyó munkából.

Nagyon jó és eredményes kezdeményezésnek tartjuk a rendezvényt, ahol mindenki a sport, a mozgás öröméért van jelen, miközben kialakulhatnak és megerősödhetnek kapcsolatok és barátságok (sport és emberi egyaránt). Az átélt (siker)élménnyel gazdagodva, sokkal nagyobb eséllyel ébred fel mindenkiben az a belső késztetés (pl. a fiatalokban, és gyerekekben), hogy felálljanak a tv és számítógép elöl, és keressenek olyan lehetőséget, ahol újra átélhetik azt; vagyis mozogjanak, sportoljanak.

Összes hír

Kapcsolódó galéria

Szólj hozzá!

Az e-mail címed sehol sem jelenik meg, harmadik fél nem férhet hozzá.
A *-gal jelölt mezőket kötelező kitölteni.

*
*

Az alábbi HTML elemek és attribútumok használhatók: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>