A Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat első éveiben, még tavasszal és ősszel is megrendezésre került városunkban ez a nagyszerű program. A későbbiekben már inkább az őszi időpontra fókuszálták a rendelkezésre álló energiákat és erőforrásokat a szervezők; most egy kicsit visszatértünk a korábbi hagyományokhoz, és mintegy huszonöt sportág és mozgásformával közösen egy napra benépesítettük a Hódtói Sportcentrum melletti nagy rétet.

A sportágválasztó rendezvénye szokásosan két napos programot jelent, azonban a mostani esemény egy kicsit más volt. A Szent István Általános Iskola minden olyan évben amikor nyári olimpiai játékokat tartanak, hagyományosan megrendezi az Olimpia Köszöntő Sportünnepélyt. Ebben az évben Brazília ad otthont a XXXI. Nyári Olimpiai Játékoknak, ennek apropóján az iskola sportünnepélyén elevenednek meg a sport és a mozgás, az ókorból fakadó alapértékei és szellemisége.

A sportünnepélyen az iskola tanulói nagyon sokféle sportba adtak betekintést, láthattunk többféle labdajátékot (foci, kosár-, és kézilabda, stb.), különféle torna bemutatókat, sor- és váltóversenyeket, valamint változatos ügyességi produkciókat. A bemutatókat a hagyományoknak megfelelően egy előképpel zárták a résztvevők. A sportcsarnok lelátóit megtöltő nézők elismerő tapssal jutalmazták az egyes bemutatókat épp úgy, mint a zárókép látványos mozzanatait.

élőkép

olimpiai élőkép

A sportcsarnokban zajló műsorral párhuzamosan a szabadtéri programok is megkezdődtek, hiszen délelőtt tíz órától a nagy réten félkörívben elhelyezkedő sportágak és minden más mozgásforma megnyitották a kipróbálás és a gyakorlás lehetőségét. Újra itt volt mindenkinek a remek alkalom, hogy ne csak a képernyők előtt ülve vagy a pályán kívülről szurkolva gyűjtsön tapasztalatot a különféle sportágakból, hanem saját maga kipróbálva szerezzen pozitív élményeket és érzéseket.

Minden helyszínen felkészült segítők fogadták az érdeklődőket, akik így az adott sportágról a legautentikusabb forrásból kaphattak információkat a felmerült kérdéseikre. A sok sportág igen változatos mozgásformákat kínált, hiszen itt voltak a labdajátékok (foci, kézi, kosár, baseball), az atlétikai sportok (futás, ugrás, dobások, stb.), lehetett táncolni, tornázni, jógázni, íjjal lőni, görkorizni, és persze megtalálhatóak voltak a küzdelemmel foglalkozó sportok is (ökölvívás, kung-fu, hapkido, taekwondo, kickbox).

Klubunk szokás szerint a barátainkkal közösen vett részt a rendezvényen, így az aikido és a ju jitsu ismét egymást erősítve lépett tatamira. A klubok helyi bemutatkozása mellett, a színpadon is egymást váltották a bemutatók. Délelőtt és délután is tartottunk bemutatót a színpadon, mindkétszer az aikido-s barátainkkal közösen. A színpadi bemutatóink fő vezérfonala a két rendszer (ju jitsu és aikido) hasonlóságainak és különbözőségeinek a demonstrálása volt.

A sportünnepély sportcsarnokbéli befejezését követően a gyerekek, tanárok, szülők, barátok és hozzátartozók, mindannyian kijöttek a rétre, és letelepedve egy arra alkalmasnak gondolt helyre, megkezdődött a „sportpiknik” 🙂 . Előkerültek a házi finomságok és az üdítő italok, ami így minden gyerkőc számára biztosította a megfelelő energia pótlást a nap hátralevő részére. Az állomáshelyeken a kipróbált sportot egy érvényesítő pecséttel jutalmazták, amelyből ha legalább tizenhármat sikerült összegyűjteni és leadni a rendezői sátornál, akkor a nap végén megtartott sorsoláson remek sporteszközöket lehetett nyerni.

sportpiknik :)

sportpiknik 🙂

Nálunk a tatamin most is végig teltház volt 🙂 . Kicsi és nagy, férfiú és leányzó, ifjú és örökifjú mind kivette a részét a forgatagból, sőt mi is ellátogattunk a többi sportág táborába, aminek eredményeként a sorsolás utolsó pillanataiban Leventénk egy szuper rollerrel térhetett haza 🙂 .

Tatamiországban... :)

Tatamiországban… 🙂

Korábban azt írtam „sportpiknik”, hát mi is „bepinikeztünk” rendesen 😀 , a barátaink kedves hölgypárjai figyelmességének köszönhetően… (lehet már mondanom sem kell, de ismét a tiramisu volt az alap 😀 ).

Persze írhatnám megint, hogy oly forró volt a tatami a tűző napsütésben, hogy ez volt az első próbája minden tatamira lépő bátor érdeklődőnek 😀 , bennünket pedig folyamatosan sütögetett, nem is beszélve a színpadi bemutatóról… 😀 , vagy hogy megint úgy leégtem, hogy simán mindenféle maszkmesteri munka nélkül eljátszhattam volna Amerika Kapitány ádáz ellenfelét a Vörös Koponyát 😀 , de nem ezek a fontos történések (bár azért kétség kívül emlékezetesek 😀 ).

És akkor mi az ami fontos ? – hát… , inkább nem írom le (de az is lehet, már megtettem 🙂 ), de mindenki maga kitalálhatja és megtapasztalhatja, ha elkezd rendszeresen mozogni, sportolni… (legyen az bármilyen mozgásforma)

Találkozunk, amikor találkozunk! 🙂

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet