Borult, felhős, szürke égbolt, szerkélő eső és kb. 13-15 fok. Nem a legideálisabb körülmény egy szabadtéren megtartott ju jitsu edzéshez. Természetesen a klubunkban mindez senkit sem érdekelt igazán, ugyanis ha egyszer úgy döntöttünk edzeni fogunk, akkor az úgy is lesz :).

Amikor öt órakor elkezdtük a tréninget, az első feladatunk most is az volt, hogy az itt lévő gyerkőcöktől visszafoglaljuk a tatamit, bár már hivatalosan egy órával korábban véget ért a Sportágválasztó mai programja, még mindig voltak harcos törpék a Tatamiországban :).

Az edzésünk most is a senior módszertan szerint zajlott, ami lehetővé teszi bármelyik csoportunkba tartozó társunknak, sőt olyanoknak is, akik nem tartoznak a klubunkhoz, hogy teljes értékű edzésmunkát végezhessenek. Ennek megfelelően mindegyik csoportunk képviseltette magát (a Manókat kivéve :)) és már hagyományosan velünk edzett Zoli is, az aikido klub fekete öves instruktora. Zoli és Gyula túl volt már ekkor úgy nyolc órányi tatamin tartózkodáson :), ennek ellenére minden területen helyt álltak most is.

Az időjárás is belátta nem tud elriasztani bennünket, ezért az eső hamar abba maradt, bár napszemüvegre és naptejre ezután sem volt szükségünk :D.

Egy jól átmozgató bemelegítést követően, az ütő- rúgó technikák gyakorlásán volt a sor. Először alaptechnikákként; majd erre építve néhány rövid kombinációt végrehajtva folyt a tapasztalatok gyűjtése (légzés, csípő, fókusz, kontroll, időzítés, stb.).

Az esés technikákat (gurulások, zuhanások), csakúgy mint az ütéseket és rúgásokat, folyamatos mozgásból és oldal váltásokkal gyakoroltuk, majd áttértünk az összetettebb technikák területére.

A korábban már külön-külön gyakorolt területek építő elemeit rendeztük most egy technikai sorozatba úgy, hogy az alapelemekből építettük fel a mozgássorokat; támadás – blokk és támadás (a kezdeményezés megragadása) – rögzítés (az irányítás megtartása) – levitel – lezárás (teljes kontroll).

A végére maradt egy kellemes erőnléti rész :), majd akik még úgy gondolták velünk maradnak egy rövid ideig, azokkal közösen elfogyasztottunk egy finom paprikás krumplit, amelyet a rendezvény szervezője Józsi vezetésével készítettek bográcsban.

majdnem mindenki :)

majdnem mindenki 🙂

.

A naptárra tekintve ebben az évben még vár reánk egy komoly kihívás a szabad ég alatt, amikor is az év utolsó edzésén kell majd tisztességgel helyt állnunk … 😀

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet