Az elmúlt évben a multiverzumban megjelent anomália okán 🙂 elmaradt az összevont edzésünk és talán ez, valamint a korábbi évek már mítoszokká és legendákká vált történései éreztették hatásukat, amikor a mostani összevont edzésünkön a haladó csoportunk tagjain kívül csupán egy bátor társunk vállalkozott arra, hogy próbára teszi a lelkét…

Már az előzetes visszajelzések is arra utaltak, hogy valószínűleg nem leszünk helyszűkében a dojo-ban 🙂 , majd az ilyenkor szokásos család, munkahely és betegség faktor is ritkított az amúgy sem sűrű sorainkon 🙂 . És persze olyan is akadt, akinek most nem volt jó az időpont… 🙂 .

Az összevont edzésünk minden társunk számára lehetőséget ad arra, hogy egy közös edzés keretein belül megismerkedhessen a ju jitsu harcművészetének a klubunkban gyakorolt módszertanával és szellemiségével. Való igaz, az edzés alatt nem kevés olyan pillanatot élünk meg, amely aztán sokáig emlékezetes maradhat… 🙂 . Talán ez lehet az egyik oka annak, hogy néhányan kicsit tartanak a tréningen való részvételtől, pedig én mindig mindenkit bátorítok; sőt azt is elárulom, hogy mindig mindenből csak egyet kell csinálni 🙂 . Nem volt ez másként ma sem…

A tiszteletadást követően, intenzív alap és speciális bemelegítést végeztünk, majd onnan tértünk át az ütő-rúgó technikák haladásból történő végrehajtására. Az alap technikákból fokozatosan építettük fel a kombinációs mozgásokat, összehangolva a kéz-láb technikákat a teljes test hatékony és harmonikus mozgásával. A folytatásban az esés technikák gyakorlása következett.

Az edzés technikai részében a harc és küzdelem taktikai módszereit és azok technikai megvalósítását gyakoroltuk. Rávezető mozgások és gyakorlatok sorozatával haladtunk előre lépésről lépésre. A központi elem a nyomás alatti cselekvő képesség megőrzése, valamint a kezdeményezés megszerzése és az irányítás fenntartása voltak. Különböző távolságokból gyakoroltunk szög- és irányváltásokat, valamint a távolság lezárását és az abból való helyzeteket.

Az erőnlét feladatainak teljesítését követően laza levezető mozgásokkal és tiszteletadással zártuk a tréninget.

dsc_1066

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet