Péntek 13-án délelőtt érkezett sms a telefonomra egy külföldi hálózatból, ami így kezdődött: Hello sir! Long time no see… :). Kari barátom üzent, aki már hosszú évek óta rendszeres résztvevője a Magyar Ju Jitsu Szövetség nyári edzőtáborainak is, ma Szegeden van (egészen a jövő hét végéig) és hogy lenne e lehetőség az elkövetkező napokban néhány közös edzésre. Mivel a klubunkban minden nap van tréning, ezért nem volt semmi akadálya hogy ennek a kérésének eleget tegyünk… :). Kari rögtön élt is a lehetőséggel és bejelentkezett a péntek esti senior csapat edzésére.

Kari Lehtonen a Hokutoryu (finn jiu-jitsu) 4.dan fokozatú instruktora többször is járt már a klubunk edzésein és kértük már meg őt edzés vezetésre is. Ez alkalommal azonban egy új területre érkezett, mivel a senior csapat edzései egy kicsit más rendszerben zajlanak mint a hagyományos tréningek :).

A bemelegítés nagyobb részét, az alap átmozgató technikák után, a játékokkal egybekötött gyakorlatsorok töltötték ki. A különféle elkapós és birkózós játékok mindenkinek megadták a megfelelő alaphőmérsékletet és hangulatot az edzés további részére. Az állás és ütő-rúgó technikákat illetve ezek kombinációit most is mozgásból hajtottuk végre csakúgy, mint a gurulások és esések alap gyakorlatait. Kari barátunk jelenlétét kihasználva, megkértem néhány hanbo technika bemutatására és oktatására. A senior csoportban nincs kötött edzésrend, ezért mindenki érdeklődve fogadta a bot használatának egy eddig sokak által még nem ismert felfogásának a bemutatását és oktatását.

Kari több éve foglalkozik a kobudo tanulmányozásával soke Vlado Schmidt és shihan Günter Painter irányításával. Most ebbe a tudásanyagba nyílt lehetősége betekinteni a csapat jelenlévő tagjainak. A technikák bemutatása és oktatása egyaránt a Kari-tól megszokott pontos, dinamikus és részletekre kiterjedő módon történt. Mivel gyakorlott bot használókról jelen esetben még nem beszélhetünk :), ezért olykor előfordult néhány koppanás is a társak valamely felületén… :). Az edzés végére maradt egy kis barátságos birkózás és levezetés nyújtással, lazítással.

 

résztvevők

A dojo most is szaunává változott az edzés végére, amit vendégünk meg is jegyzett a két birkózás közötti párcsere szünetében (finn emberként nem könnyű neki megbirkózni az itteni klíma viszonyokkal :)). Egyszóval mindannyian kellemesen elfáradva jöttünk ki a dojo-ból és igyekeztünk az öltözőbe, ahol a Doboshiryu alapító nagymesterének a süteményeibe kezdtünk bele a közelmúltbeli névnapjának felköszöntése okán :)… Egy tréfa miatt, azonban először meg kellett keresnünk a süteményt, hiszen azt valaki eldugta valahová. No értjük mi a viccet csak nem szeretjük ha a süteményünkről van szó … :D. Aztán persze megkerült minden és igencsak késő estébe nyúlóan ettünk-ittunk, jó hangulatban beszélgettünk… :).

Örülünk, hogy Kari ezen az estén velünk tartott, természetesen máskor is szívesen látjuk a klubunk bármelyik csoportjának edzésén. Köszönjük, hogy megtisztelt bennünket az ittlétével, várjuk a következő alkalmat a találkozásra…

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet