Óföldeák lesz a nyári klubtáborunk helyszíne, ezért is vettünk részt szívesen a június elején megrendezésre került falunapon. Az ilyenkor szokásos színpadi produkciók mellett (népdal, népzene és néptánc csoportok követték egymást) a klubunk fellépése kicsit kilógott a sorból :).

Délután három órakor találkoztunk a dojonál, bepakoltuk a tatamikat Jani barátunk autójába és már indultunk is Óföldeák irányába. Nem voltunk késésben, úgy számoltam kb. 10 perccel fogunk érkezni a bemutatónk 16 órára tervezett kezdési időpontja előtt. Kicsit szorosnak gondoltam, de gyors pakolás és öltözködés után már kezdünk is, bár ami azt illeti elkésni nem is igazán tudtunk hiszen nélkülünk úgysem csinálja meg senki a dzsiudzsicu 🙂 (most is bebizonyosodott, hogy egy “külsősnek” legalább akkora kihívás kimondani a harcművészetünk nevét mint végig csinálni az első edzést :)) bemutatót.

Szóval megérkeztünk Óföldeákra, ragyogó kora nyári napsütésben. Előzetesen azt gondoltam lesz néhány érdeklődő meg sétálgató, pihengető ember, de nagy tömegre nem számítottam. Nos amikor először megláttam a parkolóban az autók sorát, akkor már gondoltam többen lesznek pár érdeklődőnél :). Úgy gondolom eljött a falu apraja-nagyja és még a szomszédos Földeákról is érkeztek nem kevesen, így hát nagyon sokan népesítettük be a helyszínül szolgáló, árnyékot adó lombos fákkal és virágokkal teli parkot. Sok-sok bográcsban főtt a finomság, mert ugye a főzőverseny is zajlott már javában, megadva az alaphangot a vásározókkal tarkított sokszínű forgatagnak. Mindenki láthatóan nagyon jó hangulatban múlatta az időt, a színpadon éppen egy néptánc együttes énekelt ismerős dallamokat és ropta a hozzáillő szép táncokat.

A szervezők szerint egy kis csúszás van a programban ezért a mostani táncosok után még lesz egy és azután mi következünk, ez kb. 30 perc csúszást jelent. Mondtam semmi baj, ennyi belefér, és különben is, mi is jó hangulatban beszélgettünk és néztük a műsort. Angi és Levi körbejárták a bazárokat (többször is), persze nem térhettek vissza zsákbamacska nélkül… :). Lement a néptánc, jött a következő együttes, közben pedig kipakoltuk a tatamikat a színpad mellé…, majd elmentünk átöltözni hiszen kb. 10 perc múlva mi következtünk. Már indultunk volna pakolni a színpadra amikor szervező hölgy szólt, mégsem mi jövünk mert még van előttünk egy zenekar, majd utána jövünk, kb fél órát fognak zenélni…

Hát nem volt mit tenni, még félórát tudunk várni :). Nos a zenekarnak kb. fél óra volt amíg felhordta az összes hangszerét a színpadra, majd legalább ugyanennyi amíg behangoltak és megtalálták a megfelelő beállításokat (ekkor már gondoltam hogy nem fél órát fognak zenélni :)). Amikor elkezdtek zenélni az kb. egy bő órán át tartott… :). Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a koncert jól sikerült így legalább a kényszerű várakozás alatt jó zenét hallgathattunk… … és egyszer csak vége lett, mint írtam nem mintha nem tetszett volna 🙂

Amint kiürült a színpad, gyorsan felpakoltuk a tatamit (bár volt egy próbálkozás az utánunk következő tánccsoport vezetőjétől hogy engedjük őket elénk – gondolom nem kell magyaráznom miért nem tettem eleget ennek a kérésnek :)). A mostani bemutatót az alaptechnikák és az eszközzel végrehajtott technikák foglalták keretbe. Ezen keresztül adtunk betekintést a ju jitsu szellemiségébe, mozgásába és technikai repertoárjába úgy, hogy a résztvevők életkora és felkészültségi szintje az általuk bemutatott anyaggal összhangban legyen. A színpadi történésekkel párhuzamosan szóban is bemutattuk a harcművészetünk és klubunk múltját, jelenét és jellemzőit.

Talán pont azért mert eléggé kilógtunk a fellépő együttesek sorából, szinte mindenki figyelemmel kísérte a klub bemutatóját. A falusi emberek a reájuk jellemző közvetlenséggel adtak hangot a látottaknak, úgy a bemutató alatt mint után :). Sok elismerő szót és kézfogást kaptunk olyanoktól akiket ezidáig személyesen nem is ismertünk, és persze az ifjúsából rögtön érkeztek a lelkes jelentkezők akik szeretnének edzésre járni :).

Szép volt ez a szombat délután, igaz emberek között, szép időben, csodálatos környezetben, jó hangulatban tölthettük el az időnket, bár a bemutató kezdésére kicsit várnunk kellett… :).

A nyári klubtábor ugyanitt kerül megrendezésre, ahol megintcsak igaz emberekkel, bizonyosan jó hangulatban, csodálatos környezetben és remélhetően szép időben fogunk eltölteni néhány emlékezetes napot… 🙂

 

egy rövid videó a bemutató részleteiből

.

ui.:

köszönjük Jani barátunknak a tatami szállítását és a bemutató videóra rögzítését

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet