Minden edzés elején megkérdezem van-e valakinek valamilyen sérülése vagy más problémája, közölnivalója, ami a tréninggel kapcsolatos. Ilyenkor lehet mondani hogy itt fáj, ott fáj meg ilyesmi. Az edzésmunkát befolyásoló sérülések nagyon ritkán fordulnak elő az edzéseinken, így jellemzően az ilyen sérüléseket kintről hozzák magukkal a velünk edző társaink. Ezek forrása gyerekeknél leggyakrabban a “tesi óra”, felnőtteknél pedig a szabadidő sportok (tapasztalataink szerint, ezek közül is kiemelkedően veszélyes a foci :)).

A leggyakrabban különféle húzódásokkal találkozunk, amelyek megfelelő kezelés nélkül akár hosszabb ideig is képesek lehetnek kellemetlen tüneteket generálni és gátolni a teljes értékű edzésmunkát. Szintén fontos tényezők a mindennapokban folyamatosan jelen lévő stressz okozta következmények, amelyek forrásai lehetnek mentális problémáknak, szervi panaszoknak, és látható, érezhető morfológiai elváltozásoknak (görcsös izmok, egészségtelen testtartás, helytelen légzés, stb.).

Mindezen problémák okának a kezelésének lehet egy hatékony segítő eszköze a gyógymasszírozás. A gyógymasszírozás olyan élettani folyamatokat segít elő amelyek jótékony hatással vannak szervezetünk, lényünk egészére (test-szellem-lélek). A test területeinek érintéssel és nyomással való ingerlése annak technikájától függően lehet serkentő vagy nyugtató hatású. A masszírozás hatására élénkül vérkeringés (szép pirospozsgásak lettünk :)), javul a vérellátás és ezáltal a szerveink, izmaink, stb. működése és hatékonysága. Gyorsul az anyagcsere és a regeneráció. A kezelés után könnyebbnek érezzük magunkat, mozgásunk “olajozottabbá” válik, a korábban beszűkült mozgástartományok ismét szabadabbá vállnak, valamint egy általános jól eső érzéssel leszünk gazdagabbak :).

Dóri közreműködésének köszönhetően pontosan ezt történt velünk is ezen kora tavaszi szombati napon :).

Aki most nem tudott itt lenni, annak lesz lehetősége a következő alkalomra jelentkezni, ami az előzetes megbeszélések szerint kb. egy hónap múlva lesz. Erről természetesen pontos információt is adunk a honlapon, és a klub faliújságján is (ugyanúgy mint most, ott lesz a jelentkezési lap is az időpontokkal, ahová be lehet írni magatokat).

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet