Simon Gyula beszámolója:

2011. május 4-én egy szokványos szerdai délután Gallisz Péter sensei által vezetett 8 fős kis csapattal elindultunk Kecskemétre egy közös edzésre, Fekete Sándor sensei meghívására, a Hakkoda dojoba.

A kis csapat annak rendje és módja szerint meg is érkezett 18:15-kor egy kecskeméti lakótelephez. Én még soha nem jártam a Hakkoda dojoban, és meglepődtem amikor azt mondták megérkeztünk.  Azt gondoltam, míg oda nem értünk, hogy Kecskemét milyen nagy város és biztos hatalmas edzőterme van óriási plakátokkal, de nem így lett. Egy nagyon szerény kis épület előtt álltunk, aminek résnyire nyitva volt az ajtaja. Peti sensei ment elől és mi követtük.

Ahogy az ajtón beléptünk egy olyan világba csöppentünk, amit eddig csak karate filmekben láttam korábban. Sötétbarna és fehér fával burkolt belső térrel, olyan érzésem volt, mint ha nem is itthon lennénk. Gyorsan átöltöztünk és irányba vettük az edzőtermet.

Felsorakoztunk Fekete Sándor sensei jitsukái mellé, a köszöntés után az első órát Török Róbert sensei tartotta. Az általános bemelegítést követően párokba rendeződtünk. A küzdelem alapjait ütés és a rúgás technikáit néztük át. Elsőként ütések testre, majd egyenes ütések és a köríves rúgások combra és testre következtek. Ezt követték a technikák védései illetve az azt követő támadások folyamatos végrehajtása.

Aztán gi csere következett pólóra és a következő másfél órában pedig alkalmunk nyílt bepillantást nyerni a brazil jiu-jitsu alapjaiba. (Mivel pólóm nem volt, kaptam egyet Marton Anditól, utólag is köszönet érte). Fekete Sándor sensei vezetésével átvettünk több karfeszítést és mellékerülést. Technikai áttekintés után egy kis földharc következett, ahol meglepődve tapasztaltam a Hakkoda dojo-ban edző társaink milyen pontosan és rutinosan hajtják végre a bemutatott feszítéseket a gyakorlatban.

A mai tréning igen sokrétű és érdekes volt, és bízom abban, hogy lesz még alkalmunk tanulni Fekete sensei-től és tanítványaitól. Köszönjük a lehetőséget Gallisz Péter senseinek, amiért lehetővé tette számunkra ezt az edzést.

 

A Tatami Centrum beszámolója

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet