A Ju Jitsu Klub Hódmezővásárhely fennállásának 29 éve alatt, az első alkalom volt a mai, amikor sandan (3. dan) vizsgára került sor. Sensei Földházi Márta mutatta be a klub vezető instruktorának azt a technikai anyagot, amelyet a Magyar Ju Jitsu Szövetség Nyári Nemzetközi Edzőtáborában sandan vizsgaként teljesíteni fog.

.

Klubunkban a ju jitsut nem egyes eseményekre gyakoroljuk (nincs versenyekre, vizsgákra, stb. felkészülési időszak), hanem mindig az egységes egészet tartjuk szem előtt, ezért nincs semmilyen különbség a dojo munka, a házi vizsga, a szövetségi vizsga, vagy a ju jitsu szabad és szükségszerű alkalmazása között.

Ennek a „minden egy” szemléletnek a megjelenését mondtam korábban Mártinak, amikor a fejlődése további irányáról beszélgettünk.

A mostani vizsga is bizonyította, érezhetővé tette, Márti új szintre érkezett. Egy olyan szinten halad immár biztonságosan, amelyen saját megélt élményei adnak újabb és újabb inspirációkat a további fejlődése korlátainak lebontásához.

Az értékelésben a technikai pontosítások, mellett, a fő vezérfonal a „minden egy” egységének a megélése és megjelenése volt a leghangsúlyosabb, ami amellett, hogy az adott technikai anyag hatékonyságának is fontos összetevője, meghatározó tényező lehet a további fejlődés irányában, mértékében és minőségében egyaránt.

Márti fizikailag felkészült, szellemileg koncentrált, lelkileg pedig olyan erős, amire csak nagyon kevesek képesek… A házi vizsga eredményeként Márti a klub ajánlásával vizsgát tehet a Magyar Ju Jitsu Szövetség Nyári Nemzetközi Edzőtáborában, ahol nem lesz más dolga, mint úgy harcosként kiállni mint tette azt most és minden egyes tréningen, hogy megmutassa a vizsgabizottság előtt az elmúlt 18 év metszetének őt jellemző összefoglalását.

 

tonfa-kés kata

tonfa-kés kata

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

1 Komment

  1. Berkes László 2013.06.30. - 17:47 - Válasz

    Érdeklődéssel várjuk a vizsgát, amihez sok sikert kívánunk Mártinak!

Hagyj üzenetet