2023 végére érkezett el két társunk az első övvizsga próbatételéhez. Zoli és Roli már korábban is közel jártak a mostani alkalomhoz, de valamilyen külső körülmény meggátolta a terveik megvalósítását. Most azonban nem volt semmilyen zavaró tényező, csupán a vizsga feltételeit kellett teljesíteni 🙂 . Mindketten megfelelő módon hangolódtak a megmérettetésre. Zoli még egy kellemes csütörtöki edzésre eljött egy könnyed kis testmozgásra, Roli pedig némi hidegvér ellenőrzéssel lett biztos az alkalmasságában 🙂 . A vizsgájukat több társunk is eljött megtekinteni, így a nézők által okozott enyhe lámpaláz is adott volt 🙂 .

A fiúk sikeresen teljesítették a vizsga követelményeit! Gratulálunk a teljesítményükhöz! Általánosan jó szintet hoztak a technikai anyag bemutatásánál. Az értékeléskor leginkább a most elsajátított és bemutatott alaptechnikák további fejlesztése és pontosítása volt a fókuszban, kiemelve azokat a fő irányokat amelyek az egyéni fejlődésüket legjobban segíthetik. A vizsgát követően “kissé” fáradtan 🙂 , de megkönnyebbülve és jó hangulatban fogadták a társaik elismerő gratulációját. Köszönet illeti Gyula senpai munkáját, hiszen legnagyobb részt ő segítette a fiúkat a mai napra való megfelelő felkészülésben.

… és ahogyan az életük első ju jitsu vizsgája lezárult, már mentünk is tovább a klubunk utolsó 2023. évi közös eseményére a téli fürdőzésre… 🙂 

Sajnos betegség miatt többen nem lehettek jelen a strand melegvizes medencéjében tartott szeánszunkon, ám így is voltunk néhányan akik felelősségük teljes tudatában megtartották a Multiverzum Tanács (MT) előkészítő ülését 😀 . Szükség volt az Univerzum Tanács fejlesztésére, mivel az elmúlt évben nyakunba szakadt a multiverzum, és így megfelelő választ kellet adni a megváltozott kihívásokra 😀 .

Mindenki megnyugodhat, megoldottunk mindent is… legalább 2×, de inkább sokkal többször 😀 . A klubrekorder újrakezdő társunknak (aki még most nem érzi magában a dzsudzsut az ismételt újra kezdéshez; még élénken él rémálmaiban a legutóbbi próbálkozása és az azt követő mozdulatlanul plafont bámuló kényszer meditáció 😀 )  pillanatok alatt megoldottuk a munkába járását, de előkerült az oldalában kenőkéssel harci bevetésre induló cukrász ninja esettanulmánya is (aki kudarc esetén sem adja fel 😀 ), és még hosszan sorolhatnám… 🙂 .

A hangulat hagyományosan igencsak derűs volt, a sütik és itókák finomak voltak,  és még tanultunk is valamit. Finnországi kihelyezett ős jujitsu-sunk megismertette velünk az alábbi mondatot, és én is ezt kívánom mindenekinek:

Hyvää uutta vuotta !

😀

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet