Gondolkodjunk logikusan, használjuk az eszünket, legyünk objektívek, tárgyilagosak, legyünk tudatosak, tervszerűek az élet minden területén… és ha következetesek, kitartóak vagyunk, akkor sikeresek leszünk! Igen, lehet… de boldogok is…?

Nem mondom, hogy a siker (annak bármilyen megnyilvánulása – pénz, hatalom, népszerűség, elismerés, cél elérése, stb.) kizárja a boldogságot, de sok sikeres embert látunk magunk körül, akiket követendő példának állítunk – állítanak elénk, akik mégsem boldogok.

A boldogság forrása az érzelem, amikor az érzelmeket logikára és ésszerűségre cseréljük mi marad? Kell a logika, az ésszerűség, de kell az érzelem – érzés párosa, ettől (is) vagyunk emberek. Az általunk kreált gépek már messze túlszárnyalták az ember logikáját, tervszerűségét, de még csak értelmezni sem tudják az érzelmek – érzések végtelenségét.

Mindent, ami logikával leírható azt bizonyítani is lehet, vagy éppen ilyen módon cáfolni. Aki e sorokat olvassa, kap tőlem most egy feladványt, gondolja végig hogyan tudja bizonyítani a szeretetét… ?

Megoldás: nem lehet bizonyítani! Érezni kell, szeretetet adni és kapni.

Hálásak lehetünk az érzések és érzelmek képességéért, amire ha a mindennapokban is tudasosan figyelünk hogy helye legyen az életünk filmjében, úgy lehetőségünk lesz felfedezni a megélt pillanatok csodáját, az érdek és szándék nélküliség szabadságát, az önzetlen szeretet és szerelem csodáját. Ha így teszünk, egyszer csak azt vesszük észre “nem is kell a karácsony”, hiszen teljesült a kívánságom, miszerint:

Legyen minden nap Karácsony! 🙂

.      .      .

A Ju Jitsu Klub Hódmezővásárhely nevében kívánok:

Boldog, békés ünnepeket szeretetben és jó egészségben!

Füvesi Sándor

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet