2010 után, szinte majdnem pontosan öt évvel később tértünk vissza Gyopárosra, hogy egy szép nyári napot töltsünk el barátaink és szeretteink körében kikapcsolódással, pihenéssel; és ha már ott voltunk tartottunk egy rövid bemutatót…

Az orosházi Tourinform Iroda programszervezői keresték meg a klubunkat a nyár elején, hogy meghívjanak a Gyopárosi Élményfürdőbe bemutatót tartani, amivel tovább színesíthetik a vendégek szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeit. Az időpont megtalálásához kellett néhány egyeztetés… 🙂 . A szervezés folyamán úgy alakultak (alakítottuk 🙂 ) a dolgok, hogy az aikido-s barátaink is ezen a napon kaptak ugyanilyen meghívást ugyanide, így aztán minden feltétel adott volt egy újabb remek közös programhoz.

A klubunkban az ilyen jellegű programok családos rendezvények szoktak lenni, ezért minden klubtagunk számára nyitott volt a lehetőség a részvételre. Nagy örömünkre szolgált, hogy akinek nem volt egyéb előre leszervezett programja, az velünk tartott. Az utazást közösen oldottuk meg, az élményfürdő teljes körű belépőit pedig a vendéglátóink biztosították számunkra, ezért aztán nekünk nem volt más hátra, mint hajrá előre… 🙂 .

indulunk... :)

indulunk… 🙂

Délelőtt tíz órakor volt a gyülekező a dojo-nál, majd egy rövid „eligazítás” 🙂 után elindult az öt autóból álló konvoj Gyopáros felé. Szűk háromnegyed órával később, már az élményfürdő főbejárata előtt vártuk a „kapcsolatunkat”, akinek személyében egy mindenben segítőkész, szimpatikus urat ismerhettünk meg. Gyorsan és nagyon jól szervezetten zajlott a beléptetésünk, pedig nagyon sok vendég között érkeztünk. Néhány perccel később, az egész nap számunkra fenntartott öltözőben beszélhettük meg nyugodt körülmények között a napi programunk tervezett menetét. Ami nem volt túl bonyolult 🙂 – szórakozás, pihenés, kikapcsolódás, illetve a bemutatón részt vevők számára találkozó az öltözőben délután háromkor.

Innentől kezdve szabadprogram volt, mindenki belevethette magát a fürdő által kínált pihenési és kikapcsolódási lehetőségek sokaságába. A Gyopárosi Élményfürdő több medencében is kínál változatos felüdülést és szórakozást, ahol ki-ki megtalálhatja a neki leginkább tetsző formáját a lazításnak. Az élményfürdő részen, fedett és nyitott medencékben lehet hódolni a jakuzzi, hidromasszázs, vízköpők, stb. jóleső masszírozásának, de lehet nagyokat kacagni miközben az örvény vagy a csúszdák világában esünk-kelünk… 🙂 . Emellett van uszodai medence, gyermek medencék (egészen kicsiknek is), és pihenő valamint gyógy-, és termál medencék is, és persze egyik mellől sem hiányozhatnak a hűsítőket és más finomságokat kínáló hangulatos vendéglátó helyek.

A gyerekeknél természetesen az élményfürdő volt a favorit, ezért aztán megszámlálhatatlanul sokszor csúszdáztunk, meg hagytuk magunkat sodorni az örvényben, ültünk rá az alólunk feltörő buborék gejzírre, próbáltuk megtartani magunkat a vízköpő erős vízágyúja alatt, szóval komoly próbatételeket kellett kiállnunk, amelyek állandóan ismétlődtek… 😀 . Olykor szó szerint beleszédültünk a folyamatos pörgés-forgásba… 😀 .

Gyorsan eltelt az idő délután háromig, amikor az öltözőben találkoztunk a többiekkel. Az elmúlt néhány órában láthatóan mindenki sikerrel vette a lazítás feladatait és megpihent állapotban érkezett a találkozóra 🙂 . Magunkra öltöttük az edzőruhánkat (félig 🙂 ), majd kisétáltunk a színpadhoz és a közben megérkezett aikido-s barátainkkal közösen megkezdtük a tatamik lepakolását. A bemutató helyszínén odaérkezésünkkor szinte alig volt nézelődő, ám a felbukkanó fehér ruhások látványa most is egyre több érdeklődőt vonzott a tatami köré 🙂 . A bemutató kezdetére szép számú nézőt köszöntöttünk meghajlással.

A bemutatón ízelítőt adtunk a ju jitsu legjellemzőbb területeinek technikai anyagába, abban a formában, hogy ez alkalommal az utcai helyzetekhez hasonló megközelítésen volt a fő hangsúly. Az esés, ütő, rúgó, blokk, dobás, levitel, leszorítás, lezárás és eszközös technikák mind mozgásból indulva, társas bemutatással, fokozatosan egymásra épülő rendszerben kerültek végrehajtásra. A tatamin zajló eseményeket zene és folyamatos szöveges ismertető kísérte, amely lehetőséget adott a látottak teljesebb megértésére. A ju jitsu bemutatót követően az aikido-s barátaink léptek tatamira és adtak betekintést a technikákon keresztül az általuk gyakorolt harcművészet szellemiségébe.

A bemutatókat követően újra a pihenésen volt a sor… 🙂 . Néhány hűsítő, közös és igen jó hangulatú elfogyasztása után, merültünk el a nekem legjobban tetsző medencében, ami a Torony mellett volt. A csónakázó tóval körülvett, pompás panorámával rendelkező, kellemesen hűvös vízben nagyszerű érzés volt a lemenő nap melengető sugaraiban múlatni az időt… 🙂 .

Kora estébe hajlott már, amikor elindultunk hazafelé a pihenéstől jólesően elfáradva 😀 , egy élményekkel teli nap végén. Nem szabad azonban túlzottan leeresztenünk, ugyanis hamarosan a vásárhelyi strandon kell helyt állnunk, a nyári strandos edzésünk kihívásainak megfelelve… 😀 .

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet