A klubunk hagyományinak megfelelően a szövetségi vizsga időpontja előtt egy hónappal tartjuk a “házi vizsgát”. Ezen az alkalmon a klub instruktorai előtt kell bizonyítaniuk a felkészültségüket azon klubtagjainknak, akiket az instruktoruk arra alkalmasnak ítél. Meg kell győzniük az instruktorokat, hogy az idáig megszerzett tudásuk, tapasztalatuk és fejlődésük olyan szintet képvisel, ami lehetővé teszi a Magyar Ju Jitsu Szövetség vizsgaanyagában meghatározottak teljesítését.

2011. november 11-én péntek délután, a szokott időben érkeztünk az Orosházi dojoba. A házi vizsgán klubunk valamennyi instruktora ott volt (egy kivétellel – munkahelyi elfoglaltság miatt), így minden adott volt a házi vizsgán látható teljesítmények több nézőpontból való értékelésére. A vizsgázók önálló bemelegítését követően pontban öt órakor kezdtük meg a vizsgát.

Gyula, Dávid, Gábor, Roland, Attila és Abu, mindannyian a 6. kyu vizsgaanyagát mutatták be. A szokásos menetrendnek megfelelően az atemi waza (ütő-rúgó-állás technikák) bemutatásával kezdtünk, ezt követte az ukemi (esés) és a ju jitsu waza, majd az erőnlét teljesítésével fejeztük be a vizsga gyakorlati részét. Nem volt tartalékolás és taktikázás, mindenki teljesen odatette magát. Így a technikai szint mellett a belső tartás is megmutatkozott, ami kialakította és folyamatosan fenntartotta a dojoban a klubunkban megszokott légkört és szellemiséget.

Az értékelésnél személyenként megbeszéltük a történéseket, bár ahogyan az lenni szokott most is ugyanazokat a javítani valókat hallották, amiket az edzéseken is kérek tovább csiszolni :).

Mindannyian megfeleltek, így december 10-én vizsgát tehetnek. A vizsga közben furcsa érzés jött elő bennem, egy kicsit olyan volt mint egy időutazás, hogy miért azt majd a vizsga után le fogom írni, kíváncsi vagyok hasonlóképpen érzek-e majd akkor is.

vizsgázók

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet