Előzmények:

2010. nyár elején érkezett egy telefonhívás Rácz János úrtól, az Orosházi Küzdősport Centrum üzemeltetőjétől. Elmondta, „sok jót és szépet hallott a ju jitsu-ról”, ezért szeretné, ha a közeljövőben lenne lehetőség az általa üzemeltetett edzőteremben ju jistu oktatás elindítására. Megbeszéltünk egy személyes találkozót, ahol minden fontos témát áttekinthetünk. Két nappal később már ott ültem, egy kulturált és igényes környezetben, egy szimpatikus házaspár társaságában az Orosházi Küzdősport Centrumban. Körbevezettek, megnéztem mindent, természetesen a leendő dojot is. Gyorsan megnyugtattam őket: a helyi adottságok, és lehetőségek – kb. 90 nm, mindennel felszerelt (zsákok, pajzsok, bordásfal,, tükör, stb.) faltól-falig tatamizott dojo, esztétikus környezet, igényes öltözők, stb. – tökéletesen alkalmasak (ideálisak) az edzésekhez.

Röviden meséltem nekik a ju jitsu-ról, a Magyar Ju Jitsu Szövetségről, a klubunkról. Minden olyan fontos információt szerettem volna megosztani velük (gondolkodásunkat a ju jitsu-ról, a harcművészetről, a szövetségünk történetéről, felépítéséről, működéséről, arról az értékrendről és hozzáállásról, amit a klubunk képvisel) ami lehetőség szerint bemutatja számukra azt, milyen az a közösség, aminek a jövőben a tagjai szeretnének lenni. Gyorsan kiderült, minden érintett témakörben hasonlóan gondolkodunk. A jó hangulatú találkozónk eredményeként egyre bizonyosabbá vált az orosházi dojo létrejöttének lehetősége.

Következő lépésként meghívtam vendéglátóimat egy edzésre a klubunkba, hogy személyesen, testközelből láthassák, érezhessék és tapasztalhassák meg a beszélgetésünkön elhangzottakat a dojoban működés közben. Egy héttel később ott ültek ketten Hódmezővásárhelyen a dojonkban, egy bátor fiatalember, pedig részt is vett a tréningen (Dávid barátunk azóta is állandó tagja az orosházi dojonak). A látottak visszaigazolták mindazt, amiről korábban beszélgettünk, így az edzést követően már arról beszélgettünk, milyen konkrét lépések előzzék meg a dojo beindítását.

Meghívást kaptunk egy bemutatóra Gyopárosra (Orosháza üdülőövezete), ezt követően Rácz János úr és felesége valamint fiuk Dávid szervező munkája eredményeként 2010. szeptember 03-án megtartottunk az első edzést.

Jelen: (2010. december)

Örvendetes, hogy az elmúlt időszakban a kezdeti jelentkezők közül többen maradtak, mint amennyien meggondolták magukat. A klubunk minden oktatója ellátogatott már az új dojoba, és a jövőben is folytatni fogjuk ezt a sorozatot, sőt még szorosabbra fűzzük azt, a tervezett közös programjaink és edzéseink által.

Úgy gondolom az orosházi dojo jitsukái minden tekintetben, a ju jitsu, a szövetségünk és a klubunk méltó képviselőivé válnak a jövőben. Az ehhez elengedhetetlenül szükséges szemléletmód, értékrend, mentális erő és tartás fokozatos kialakulása jól megfigyelhető az eltelt hónapok alatt.

Először „csak” meghallgatták, most már kezdik érteni is, és jó úton haladnak afelé hogy önmagukban is érezzék azt, miért is érdem az, hogy valaki közénk tartozhat.

Az oroházi dojo adatai és elérhetősége itt tekinthetők meg.

.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

1 Komment

  1. Varga Attila 2011.04.09. - 14:07 - Válasz

    Köszönet a tanításért , a turelemért sensei és nagyon jó ötletnek tatom , hogy sűrűbben összejárjon közös edzésekre a két kulön városban található egy ju jitsu csapat . 🙂

    OSU !

Hagyj üzenetet