2023. első közös kirándulása Szegedre vezetett, ahol célba vettük a vadak földjét, vagyis a Vadasparkot 🙂 . Az időjárás a kegyeibe fogadta kis csapatunkat ezen a szombati napon. Pénteken zuhogott az eső, vasárnap zuhogott az eső, de szombaton… ; nem volt se meleg, se hideg; nem volt se borult, se napos, nem volt se szeles és se nem szeles; és akkor milyen volt? Minden volt egyszerre és vegyesen, olyan igazi bolondos májusi tavaszi 🙂 .

Amikor terveztük a programot kicsit óckodtam attól a részétől, hogy a Vadasparkban mindig nagyon sokan vannak, most azonban ez a számomra nem kedvelt körülmény nem állt fenn. Talán a számomra ideális időjárás volt az oka, de nem találkoztunk nagyon sok velünk együtt kalandozóval 🙂 .

ND75249_

Jó sokat sétáltunk ahogyan végig baralgoltunk a különböző földrészek állatvilágát bemutató helyszíneken. Tettük mindezt remek hangulatban, amit már az elején megalapoztunk miközben arról tanakodtunk, hogy merre az arra? 🙂 . Rögtön találkoztunk vicces majmócákkal, majd egy emeletre fellépcsőzve kerültünk egy szintre a zsiráfokkal, akik meglehetősen egykedvű módon bóklásztak a számukra kijelölt területen.

ND75269_

Általánosan elmodható, hogy a cicák különféle fajtái (ororszlán, tigris, gepárd, leopárd, jaguár, vadmacska, puma, stb,) ügyet sem vetettek a kíváncsiskodókra és láthatóan jó ízűen szundikáltak a legkülönbözőbb helyeken és pozíciókban. Nem így a szurikáták, ahol az őrszem mindig árgus szemekkel figyelt mindenre is 🙂 . A vidrák szintén nagyon aktívan tettek vettek, csak úgy mint az elefántok csak ők mindent nagyon megfontoltan hajtottak végre 🙂 .

ND75317_

Vásároltunk zoo csemegét is, és bizony meg is volt a helye, hiszen a kecskék, őzek, szarvasok, és juhok serege várta csillogó szemekkel a finom falatokat, aminek megszerzéséért minden trükköt bevetettek 🙂 . Voltak közöttük olyan mohók és csintalanok is, hogy egy kislánynak a kezéből zacskóval együtt kilopták a csemegét, amit aztán szintén zacskóval együtt el is fogyasztottak 🙂 . Mi azonban résen voltunk és nem hagytuk magunkat csőbe húzni… 😀 .

IMG_20230513_122601_

Sétánk közben megtaláltuk a Vadaspart legbátrabb állatát, ami egy házi cica volt, és oly barátságosan sétálgatott a látogatók között a sok ragadozó szomszédságában, mintha csak otthon a kertben közlekedett volna 🙂 . Szót kell ejtenünk a legveszélyesebb, legvérmesebb, legfélelmetesebb bestiáról is… Egy kordonokkal elkerített nagy fákkal benőtt területen bukkantunk rá 🙂 . Csak messziről mertünk rá mutatni, egyetlen gyengesége a sebessége, ami majdnem nincs 😀 . Na jó elárulom, de csak halkan; megláttuk a vércsigát 😀 – amely ellen még az sem biztos, hogy az  Antiochiai Szent Kézigránát elegendő fegyver lehet. Nem is kísértettük a szerencsét, gyorsan tovább haladtunk egy sokkal veszélytelenebb vadasparki lakó felé, ami a medve volt 😀 .

ND75387_

A néhány részlet melyet leírtam, talán elegendő lehet arra, hogy láthatóvá váljon milyen hangulatban múlattuk az időt 2023. májusának 13. napján szombaton, a Szegedi Vadasparkban 🙂 .

ND75364_

… és aki többre kíváncsi, annak íme a képek…

.      .      .

A következő kalandozásunk Mártélyra vezet majd júliusban, akinek kedve van, tartson velünk…

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet