Az év folyamán kevésszer adódik lehetőségünk arra, hogy a szabadban tréningezhessünk. Ezért jön kapóra a Nagy Sportágválasztó rendezvénye, hiszen ekkor két napot folyamatosan a szabad ég alatt töltünk és ha már ott vagyunk, miért ne edzenénk egy jót a barátainkkal közösen… :). Mára már rendszeressé vált ez a rendezvényünk is, felsorakozva ezzel a klubunk igen csak gazdag hagyományai közé. Ezen az edzésen mindig a senior csoport módszertana szerint folyik a tréning, így bárkinek van lehetősége beállni, legyen az akármelyik csoportunk tagja.

Ebben az évben is szerencsések voltunk az időjárással. Napos, késő nyári melegben kezdtünk neki a bemelegítésnek, miután visszafoglaltuk a tatamit a még itt lévő gyerkőcöktől :). Az edzésen résztvevők többségét a senior csapat alkotta, de volt klubtagunk Orosházáról, valamint a Mozgás Központ dojoból, és most is velünk edzett Zoli, a vásárhelyi aikido klub fekete öves instruktora.

Senior módszer szerint igencsak vidám hangulatban melegedtünk be :), sok játékos, küzdős gyakorlattal, de természetesen nem maradhatott ki a már-már védjegyünknek számító áthúzásos sorozat sem (megjegyzem, mivel kisebb volt a tatami a dojoban levőnél, egy barátunk azt mondta itt akár hat hosszat is megcsinálhatnánk belőle – aztán a többiek gyorsan csendre intették nehogy aztán tényleg úgy legyen… :D).

A bemelegítést követően végigvettük az alap ütő, rúgó, majd esés technikákat, mindegyiket folyamatos mozgásból végrehajtva. A technikai részt elvezetésekkel, levitelekkel, rögzítésekkel, feszítésekkel és fojtásokkal folytattuk, a végén pedig megnéztünk néhány egyszerű földharc technikát is. A technikák ismétlése és az új mozgások gyakorlása utáni szokásos erőnléti rész már mindenki számára ismert elemeket tartalmazott, csupán a számszerűség volt kérdéses (szokásunkhoz híven most sem csúsztunk alá a három számjegynek)… :).

Ismét egy jó hangulatú edzésen vagyunk túl, ahol sok jó ember fért el a kis tatamin egyszerre. Most mindenki kapott elegendő levegőt is :), a végére pedig ügyesedtünk is egy kicsit, no meg persze jólesően el is fáradtunk… :).

mára ennyi… 🙂

Szabadtéri edzés – 2011.09.23.

Szabadtéri edzés – 2011.05.27.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hagyj üzenetet